Repeša: Partizan je sjajna ekipa i neće biti smak svijeta ako i izgubimo

Foto: KK Cedevita

UOČI sutrašnje polufinalne utakmice Final foura ABA lige između Partizana i Cedevite, danas je održana konferencija za novinare. 
 
Momčadi koje pobijede u polufinalu osigurati će Euroligu pa treneru Cedevite Jasminu Repeši sigurno nije drago što će susret za mjesto u najprestižnijem košarkaškom natjecanju u Europi igrati na gostovanju kod momčadi koja je bila ispod Cedevite na tablici.
 
"Zaželio bih svim učesnicima da imaju jedan dobar turnir i igru, te da na kraju pobijedi onaj koji bude najbolji na terenu. U samim najavama glasnogovornika lige i direktora lige Romana Lisca, koji su rekli da igra Partizan protiv Cedevite vidi se da je to možda jedna od najvećih nepravdi koja se dogodila u zadnjih desetak godina u Europi da ekipa koja je bila drugoplasirana igra protiv trećeplasirane i da dotični najavljuju obratno.
 
Repeša: Motiv imamo i dati ćemo sve od sebe
 
Imat ćemo jednu otežavajuću okolnost, no znajući da je to Final four i da igramo na dosta vrućem terenu protiv sjajne ekipe pokušat ćemo to pretvoriti u jedan izazov više. Sigurno da će biti veoma teško. Znamo da su ovdje gubile i puno jače ekipe nego što je Cedevita. Međutim, mislim da smo dobro pripremili utakmicu. O motivaciji ne bih uopće govorio jer je Final four apsolutno dovoljan za motivaciju na najvišem nivou, no treba odigrati kvalitetno, treba biti miran i pokušati dati zaista sve od sebe", istaknuo je Repeša.
 
Neće biti smak svijeta ako i izgubimo
 
S obzirom na situaciju, Repeša je svjestan da poraz u gostima kod Partizana ne bi bio smak svijeta za Cedevitu: "Mislim da će obje momčadi sigurno napraviti sve da utakmicu pripreme što kvalitetnije i da se ne prijeđe granica u psiho-momentu kako se ne bi dobili negativni efekti. To je strašno bitna utakmica, možda najbitnija u dosadašnjem tijeku sezone. Međutim, život nosi svoje. Partizan nije danas, jučer, ni sutra. To je povijest i to trebamo respektirati. Jedna utakmica nije život ili smrt, bez obzira što je važna, no Cedevita je mlad i strašno ambiciozan klub, s ambicioznim vodstvom i organizacijom, s velikim ciljevima, i doživljavamo tu utakmicu kao jako bitnu."
 
Baždarić: Navijači jesu prednost za domaćine, no igrači na parketu donose rezultat
 
Cedevitin kapetan i najiskusniji igrač, Marino Baždarić, odigrao je puno ovakvih utakmica i sigurno zna što ga očekuje na  u Beogradu, kako na parketu, tako i na tribinama:
 
"Utakmica će sigurno biti teška. Partizan je vrhunska ekipa. Odlično igraju ove sezone, odlično su vođeni, a samim time su bili i u Top 16 Eurolige. Uz to igraju i pred svojim navijačima. Igrali smo ove godine s njima dva puta. Nedavno smo izgubili u Beogradu, no pobijedili smo ih u prvom dijelu sezone u Zagrebu i mislim da je ta utakmica pokazatelj na koji način trebamo odigrati protiv Partizana i ja se nadam da ćemo u tom dijelu i uspjeti'', rekao je Baždarić i dodao kako će Partizanu domaći parket sigurno biti prednost, no istaknuo je da igrači donose rezultat, ne navijači:
 
"Slažem se da je puno lakše igrati pred domaćom publikom, pogotovo uz vatrene navijače kao što ih ima Partizan. Osjetili smo nedavno u Pioniru u jednoj rezultatski nebitnoj utakmici koliko to može značiti domaćoj ekipi. No, s naše strane se ne zamaramo previše s tim stvarima i mislim da smo spremni na sve. Koliko god domaćinska atmosfera može biti pozitivna, s druge strane, ako je pretjerano domaćinska i ako se previše stvara pritisak na domaćina, može biti i kontraproduktivna", dodao je Baždarić.

Pročitajte više