Rijeka i Dinamo za finale Kupa, jedan dalmatinski klub sigurno u finalu

Foto: Index

RIJEKA, Dinamo i Hajduk izborili su polufinale Hrvatskog kupa prošlog tjedna, a Zadar i Split svoju su uzvratnu utakmicu morali odgoditi zbog jake kiše i potopa na Stanovima. Split ima prednost od 1:0 iz prve utakmice.

> Poklepović o ždrijebu Kupa: "Neka u finalu bude Jadranski derbi"

Danas je u podne u sjedištu lige u Zagrebu održan ždrijeb parova polufinala.

Hajduk će igrati protiv pobjednika dvoboja Zadar - Split, a branitelj naslova Rijeka ide na Dinamo s kojime je lani igrala u finalu.

Predstavnik Hajduka Denis Kosor izvukao je Dinamo kao domaćina prvog para dok je sportski direktor Rijeke Srećko Juričić izvukao kuglicu s imenom svog kluba kao suparnika.

Predstavnik Dinama Davor Bukovina potom je izvukao Hajduk kao domaćina prve utakmice iz para Hajduk-pobjednik četvrtfinalnog para između Splita i Zadra koje očekuje još uzvratni susret 18. ožujka u Zadru.

Polufinalne utakmice prema kalendaru natjecanja igraju se 08. i 22. travnja. Finale je zakazano za 20. svibnja, a mjesto odigravanja tek će se odrediti.

Dinamo: Izvukli smo najtežeg mogućeg protivnika

"Ne trebam posebno naglašavati da smo izvukli najtežeg mogućeg protivnika, no zna se da želimo osvojiti prvenstvo i Kup, a da bi to napravili moramo dobiti – sve. Ima još mjesec dana do prve utakmice pa bi bilo neozbiljno sada nešto prognozirati i najavljivati, ali ono što je već danas sigurno je da nas čekaju dvije sjajne utakmice, nadam se i dva spektakla na Maksimiru odnosno Kantridi i to je svakako dobra stvar za naš nogomet", rekao je trener Dinama Zoran Mamić nakon što je saznao ime protivnika.

Rijeka: Dobili smo najtežeg mogućeg protivnika

"Dobili smo najtežeg mogućeg protivnika. No ako želimo obraniti naslov pobjednika Kupa, a naravno da želimo, mi moramo pobjediti sve protivnike do kraja natjecanja. Tako da se ne opterećujemo protivnikom", rekao je sportski direktor HNK Rijeke Srećko Juričić.

Pročitajte više