Rukometaši počeli pripreme za SP: S Ivanom ili bez njega, Hrvatska ima kvalitete za dobar rezultat

Foto: Nenad Dugi / Cropix

NAKON jučerašnjeg okupljanja, hrvatska rukometna reprezentacija počela je s prvim dijelom priprema za Svjetsko prvenstvu kojem će u siječnju domaćin biti Španjolska. Početak priprema najavili su Mirko Alilović, Slavko Goluža i Marino Marić.

"Odmor je poželjna riječ u rukometnim krugovima. Nakon Olimpijade smo odmah nastavili igrati u klubovima, a sada nakon naporne sezone opet reprezentacija. Ali to nam je obveza, život. Što se tiče SP-a, bio sam u Španjolskoj pet godina. Rukomet tamo baš nije popularan sport, ali uvijek su u vrhu. Kažu da ih ništa osim finala ne bi zadovoljilo. Domaćini su, uz pomoć sudaca bit će među prve četiri ekipe, treba biti oprezan", rekao je Alilović u uvodu za PPS.

"Nas bi zadovoljilo da svi zdravi odemo na SP. Prve tri utakmice su zagrijavanje, a onda slijedi rasplet. Sustav natjecanja je nešto drugačiji, moramo biti koncentrirani pa rezultat neće izostati. Bit će teže bez Ivana, on je najbolji u povijesti rukometa. Ali što je tu je, moramo bez njega. Tu su mladi momci željni dokazivanja. S Ivanom ili bez njega, Hrvatska je dovoljno kvalitetna da napravi dobar rezultat", dodao je.

Goluža: Isprobat ću mlađe igrače da vidim na koga mogu računati

Riječ je potom dobio Slavko Goluža, koji se nije želio vraćati na temu Ivana Balića...

"Malu poštedu su dobili Čupić i Gojun. Ostali dečki došli su u dobrom stanju i motivirani. Za mene je to iznenađenje. Puno je više mladih, vidjet ćemo kad se stariji pridruže, bundesligaši, ali za sada je sve pozitivno, atmosfera je odlična. Ivano? Ne želim se više osvrtati na Ivana Balića", rekao je izbornik.

"Nemamo puno vremena, u pripremnoj utakmici s Norveškom želim isprobati sve varijante. Opteretit ću više mlađe igrače da vidim na koga mogu računati. Igrat ćemo naš rukomet - obra obrana, puno trčanja i puno laganih pogodaka. Nadalje, u grupi ćemo u prvim utakmicama pokušat štedjeti starije igrače da bi bili svježiji za nastavak natjecanja, knockout fazu", dodao je.

Na kraju se svoja razmišljanja podijelio i Marino Marić, koji je zadovoljan izjavama Igora Vorija kako više nema namjeru igrati cijelu utakmicu.

"Iako je to možda grubo reći, vijest da Vori više ne može igrati cijelu utakmicu dobra je za mene i Musu, dobit ćemo više prilike i tome se raduje. Vori je puno dao ovoj reprezentaciji, igrat napornu klupsku sezonu i moramo ga štedjeti", za kraj će.
 

Pročitajte više