Rukometaši uživaju u slobodnom danu: "Poljska ili Švedska, svejedno nam je"

Foto: Getty Images/Guliver Image

IZA Slavka Goluže i njegovih igrača je pobjednička noć u kojoj su preko Brazila izborili četvrfinale rukometnog Svjetskog prvenstva u Kataru.


Dugo se mučila Hrvatska, Brazilci su na trenutke opasno prijetili i bili blizu iznenađenja, ali iskustvo je na kraju presudilo i sa 26:25 Hrvati su odnijeli pobjedu.

Reakcije su nakon utakmice bile različite, ali svima je laknulo. Goluža je danas igračima dao slobodan dan, a zajedno su prošetali Dohom.
 
"Najvažnija je pobjeda. Sve ostalo se može popraviti i popravit će se. Međutim, teško je, koliko god se spremali za duboku zonu, u tako malom periodu igračima reagirati na pravi način. Hvala bogu da smo utakmicu priveli u svoju korist", rekao je Goluža i dodao:

"Hjeli smo pobjedu i išli smo prema tome. Falilo je koncentracije, ali to su takve utakmice. Sami smo krivi jer smo ih na otvaranju vratili u život promašenim sedmercima".

"Idemo naprijed polako, moramo se pripremiti za sljedeću utakmicu. Moramo pobijediti sebe, trebamo vratiti svoj mir i neće biti problema", rekao je izbornik.

Prvi golman Hrvatske Mirko Alilović je dodao: "Ako pobijediš sebe, pobijedio si, to se pokazalo jučer protiv Brazila. Bilo je teško, bilo ih je po cijelom terenu, ganjali su nas. Ali na kraju sve je dobro što se dobro svrši".

Danas će u okršaju Poljske i Švedske, Hrvatska dobiti sljedećeg suparnika.

"Mislim da nam je svejedno, ali Poljaci su nam zadnjih godina redovne mušterije. Bit će teško u svakom slučaju, ali sa svima njima se možemo nositi", rekao je Alilović.

> Hrvatskoj drama s Brazilom i četvrtfinale SP-a!

> Čupić: Do zadnje sekunde je bila frka! Karačić: Pitao sam se što nam se događa

> Goluža: Ostavimo se finala, moramo pobijediti sami sebe

> Duvnjak nakon drame s Brazilom: Draga nacijo, smirite se!

> Sve za pobjedu: Pogledajte što je zločesti Vori radio brazilskom rukometašu
 

SUDJELUJTE U RASPRAVI NA INDEXOVOJ TEMI SP KATAR I NAŠOJ FACEBOOK STRANICI.
 

Pročitajte više