Rukometašice ponosne: "Šteta za poraz od Španjolki, ali četvrtfinale je veliki rezultat"

"MIJEŠAJU se osjećaji razočaranja i ponosa, u nekim trenucima smo same sebe iznenadile, ali na koncu nismo uspjeli", izjavila je Jelena Grubišić poslije poraza hrvatskih rukometašica od Španjolske u četvrtfinalu Olimpijskih igara.

> Ozljeda Penezić prelomila utakmicu: Rukometašice izgubile u četvrtfinalu Olimpijskih igara

Kraj fenomenalne Ivane Jelčić i njenih 15 obrana nije bilo potrebe za uvođenjem Jelene, koja je s klupe dobro snimila situaciju: "Nije bilo igre koja nas je krasila u grupi, nismo se najbolje snašli u napadu, a nije štimalo ni u obrani", rekla je Grubišić poslije utakmice za HTV, svjesna da je ključ poraza bio u ozljedi Andreje Penezić:

"Sigurno da nam je nedostajala, ona je naš glavni igrač. Rekli smo da ćemo stisnuti za nju, ali nije išlo", dodala je.

Canjuga: Nadam se još boljem rezultatu na Europskom prvenstvu u Srbiji

Izbornik Vladimir Canjuga tvrdi da su njegove izabranice pale na psihološkom planu: "Još uvijek je u ovoj generaciji prisutan strah od velikog rezultata. Nismo dobro počeli utakmicu, promašili smo nekoliko kontri", priznao je Canjuga, naglasivši.

"Sve u svemu, napravili smo veliki rezultat. Čestitam curama, nadam se da će na Europskom prvenstvu u Srbiji biti još bolje."

Lidija Horvat na desnom vanjskom nije imala dan kao protiv Crnogorki, kad je igrala samo drugo poluvrijeme i zabila pet golova: "Nije razočaranje, više žaljenje jer nam je mali korak nedostajao za tako veliki uspjeh."

Tatari: Cijeli turnir smo igrale dobro, ali poklekle smo kad je bilo najvažnije

Miranda Tatari kapetanski je dirigirala igrom naše reprezentacije, a isto tako je i rezonirala nakon dvoboja sa Španjolkama: "Teško je sad govoriti o nekom problemu. Ne mogu reći da smo mi neiskusne, dugo smo na okupu i puno toga smo prošle zajedno. Kad god smo igrale sa Španjolskom uvijek je bilo gusto, u gol-dva, a odlučivala je raspoloženost tog dana. One su danas bile razigranije i zasluženo su pobijedile. Šteta, priželjkivale smo i izbjegle Francusku ili Norvešku u četvrtfinalu", kazala je Tatari, uz zaključak:

"Da mi je netko prije Igara ponudio četvrtfinale, odmah bih potpisala. Cijeli turnir smo jako dobro igrale, ali nažalost, kad je najviše trebalo, poklekle smo. Nedostajalo je koncentracije u obrani, ali i u zicerima."

Pročitajte više