Senzacionalna Maze uzela treću medalju na Svjetskom prvenstvu, drugu zlatnu! Vonn u suzama

Foto: Hina, Guliver Image/Getty Images; Screenshot (Youtube)

TINA MAZE je svjetska prvakinja u superkombinaciji! Slovenka je u Beaver Creeku slavila ispred Austrijanski Nicole Hosp i Michaele Kirchgasser.
 
Maze je bila najbrža nakon utrke spusta, a u slalomu je, kojeg je postavio njen trener, zadržala prednost i s 22 stotinke slavila ispred Hosp i 35 stotinki ispred Kirgascher. Lara Gut, švicarska skijašica koja je bila druga nakon spusta, završila je peta s 94 stotinke zaostatka za 31-godišnjom Slovenkom.
 
Ranije je Maze osvojila zlato u spustu i srebro u superveleslalomu. Ukupno joj je ovo deveta medalja sa svjetskih prvenstava i četvrta zlatna. 
 
 
 
Vonn i Popović uplakane nakon ispadanja
 
Domaća nada Lindsey Vonn loše je odvozila spust, dok je u slalomu odustala. Nakon utrke američka skijašica, koja je nedavno oborila rekord po broju pobjeda u Svjetskom kupu, bila je u suzama. Dosad je u Beavaer Creeku osvojila samo jednu medalju, brončanu.
 
 
 
Andrea Komšić je završila na 19. mjestu, dok je druga hrvatska skijašica Leona Popović odustala u spustu, te je poput Vonn to ispadanje doživjela jako emotivno.
 
U utorak je na rasporedu momčadsko natjecanje. Skijašice u četvrtak voze veleslalom, a u subotu slalom.
 
 

Pročitajte više