Šifo otkrio Austrijancima: Kovač zahtjeva strogu disciplinu

Foto: Drago Sopta/HNS

DVA tjedna dijele nas do početka Svjetskog prvenstva u Brazilu, a hrvatska reprezentacija polako završava s prvom fazom priprema u Bad Tatzmannsdorfu.

Gordon Schildenfeld tvrdi kako spreman je za svoje prvo, a vjerojatno i posljednje SP u karijeri.

"Mi nogometaši sanjamo o tome kako igramo na SP-u. Imam 29 godina, tako da mi je ovo posljednja prilika da ostvarim svoje snove", rekao je Šifo za Laola1.at.

"U drugom krugu sve je moguće"

Javnost je svjesna da je Brazil apsolutni favorit u prvoj utakmici, ali hrvatski navijači od svoje reprezentacije očekuju pobjedu protiv Meksika i Kameruna.

"Takav vam je mentalitet kod nas, ali treba biti realan. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu protiv Brazila, a da ćemo u preostale dvije osigurati drugi krug", rekao je stoper hrvatske reprezentacije.

"A onda je sve moguće", nadodao je.

Kovač tempira formu: Osjećamo da rastemo iz dana u dan

Hrvatska 12. lipnja ima čast otvoriti svjetsku smotru.

"Brazilci žele osvojiti SP, to je njihov glavni cilj i oni su, uostalom, prvi favoriti turnira. Opet, taj pritisak može vam biti prednost, ali i ogroman teret. Kako god, čeka nas izuzetno teška utakmica protiv Brazila, kao i protiv Meksika te Kameruna", rekao je Šifo.


"Mi smo kvalitetna momčad, fokusirani smo na zadatak i siguran sam da uz malo sreće možemo u drugi krug. Samo se nadam da će nas do kraja priprema ozljede zaobići u što širem luku", poručio je Šifo, koji je opisao kakav je Kovač kao izbornik. 

"On zahtjeva strogu disciplinu! Naporno treniramo, ali osjećam da ekipa iz dana u dan raste, da smo sve moćniji. Siguran sam da ćemo pucati od snage na SP-u", za kraj će Schildenfeld, koji je austrijskim novinarima otkrio kako bi se ubrzo mogao vratiti u Sturm.

"Bilo je mogućih razgovora, ali ne bih sada o tome. Čeka me SP".

Pročitajte više