Simeone opet zaustavio Real: Igrali smo kao i s Mandžukićem

Foto: Getty Images/Guliver Image

ATLETICO MADRID izbacio je sinoć najvećeg rivala Real u osmini finala španjolskog Kupa Kralja. Fernando Torres u povratničkom madridskom derbiju zabio je dva gola u remiju 2:2 za prolaz u četvrtfinale nakon pobjede "Rojiblancosa" 2:0 u prvoj utakmici.

> Torres ne da Realu obranu Kupa Kralja: Dva puta utišao Bernabeu i sjajno zamijenio bolesnog Mandžu

> Rušenje Reala gledao je na TV-u: Mandžukić se danas vraća treninzima

Trener Atletica Diego Simeone blistao je od sreće nakon pobjede.

"Igrali smo protiv najbolje momčadi na svijetu, svjetskih prvaka i osvajača Lige prvaka na prepunom stadionu. Idemo dalje zahvaljujući kolektivnom zalaganju", istaknuo je u Simeone.

Uoči utakmice je 80 000 gledatelja na Santiago Bernabeuu podiglo papire zlatne boje pozdravivši Cristiana Ronalda, osvajača Zlatne lopte, nagrade za najboljeg nogometaša svijeta u 2014. godini. No, već nakon 54 sekunde stadion je utihnuo nakon što je Atletico šokantno iz brze kontre poveo s 1:0. Francuski napadač Antione Griezmann projurio je po lijevoj strani te prebacio loptu na desnu gdje je čekao Torres i s udaljenosti od nekoliko metara pogodio mrežu.
 


"Taj rano postignuti pogodak odredio je ritam utakmice. To nismo imali u planu", rekao je Simeone.

Branič Reala Sergio Ramos izjednačio je u 20. minuti, no već u prvoj minuti drugog poluvremena Torres je postigao svoj drugi pogodak. Posljednji put je gol zabio prije 114 dana za Milan protiv Empolija. Cristiano Ronaldo je glavom zabio u 54. minuti za 2:2. Bijelima sa sjevera grada nije pomogla niti premoć u posjedu lopte od 64 prema 36 posto.

"Mi smo bili povučeni i tako smo se dobro branili", napomenuo je Simeone. "Tako smo i s Mandžukićem igrali i dobro napadali iz kontri", dodao je.

Hrvatski reprezentativac trebao bi biti spreman za iduću prvenstvenu utakmicu protiv Granade, u nedjelju u 17 sati.

"Nadamo se da će ozdraviti i igrati", naglasio je glasnogovornik kluba.

Dok se Mandžo oporavlja, Torres se polako budi i vraća u formu kakvu je nekada pokazivao u dresu Atletica. Simeone je napokon našao čovjeka koji može nadoknaditi odlazak Diega Coste.

"Dolazak Fernanda je sjajna stvar za nas, iako su mnogi sumnjali u njega. Sretan sam zbog njega. Odigrali smo dobru utakmicu protiv najbolje ekipe svijeta".

Atletico se nalazi na trećem mjestu s 38 bodova, četiri manje od vodećeg Real Madrida. Granada je posljednja s 14 bodova.

Pročitajte više