Skupine EL: Tudor protiv Dode i Dortmunda, Lovren vs. Livaja, Subašić i Pašalić na Tottenham

Screeenshot: Twitter

U MONACU je ždrijebom određen sastav 12 skupina Europa Lige.

Posebno su nam zanimljive grupe s hrvatskim igračima i trenerom: Liverpool za koji igra Dejan Lovren igrat će protiv Rubina, kluba Marka Livaje. Ostala dva kluba u skupini su Bordeaux i Sion.

Igor Tudor uspješno je krenuo na klupi PAOK-a, a nakon što je do skupine EL između ostalih izbacio i Dinamovu fijalijalu Lokomotivu, u grupi ga čeka daleko teži posao: Borussia Dortmund, jedan od favorita za osvajanje trofeja, zatim Krasnodar, prošle sezone trećeplasirani u jakom ruskom prvenstvu, te jedna od najvećih senzacija u kvalifikacijama za skupinu, azerbajdžanska Qabala.

Klub predvođen simpatičnim Dodom, bivšim napadačem Inkera i Dinama, do grupe je nanizao čak četiri protivnika, s obzirom da je (pred)natjecanje počeo u prvom pretkolu protiv Dinama iz Tbilisija, nakon čega su riješili srpski Čukarički, Apollon Limassol i konačno u doigravanju Panathinaikos, a junak prolaska bio je upravo spomenuti Dodo, koji je u atenskom uzvratu postigao dva gola za prolazak zbog više golova u gostima - 0:0, 2:2.

Tešku skupinu izvukla je i Legija u kojoj je kapetan Ivica Vrdoljak, jer suparnici su im Striićev Napoli, Club Brugge, te Midtjylland, koji je u play-offu eliminirao Southampton.

Brojna hrvatska kolonija u Fiorentini (Badelj, Kalinić, Rebić, Bagadur) najvećeg suparnika imat će u Baselu, koji je nesretno ostao bez Lige prvaka, a uz njih tu su još Lech i Belenenses.

Monaco također nije uspio proći play-off LP, pa ga kao utješna nagrada čeka skupina EL, gdje su Subašiću i Pašaliću protivnici Tottenham, Anderlecht i Qarabag.

Spomenimo na kraju i suparnike klubova koji su se u pretkolima EL i LP sastajali s hrvatskima: Molde je izvukao Ajax, Celtic i Fenerbahče. Hajdukov krvnik Slovan igrat će s Marseillom, Bragom i Groningenom. Skenderbeu je u skupii s lisabonskim Sportingom, Bešiktašem i Lokomotivom iz Moskve.

Pročitajte više