Slaven Rimac ostaje na klupi Cibone: "On je naš projekt i logičan izbor"

Foto: HINA

CIBONA je predstavila novog trenera. Na klupi najtrofejnijeg hrvatskog kluba Nevena Spahiju naslijedio je Slaven Rimac.

"Slaven je inače bio naš projekt. Nismo vjerovali da će doći tako brzo u poziciju da mora preuzeti momčad, ali Slaven je bio pomoćni trener zadnje dvije sezone pa je izbor logičan da on nastavi jer je ekipa gotovo ista od lani. Odluku nam je bilo, u biti, vrlo jednostavno donijeti", istaknuo je sportski direktor Cibone Vlado Vanjak dodavši kako je Rimac trajni izbor za trenera Cibone.
 
Rimac, kojem je ovo prvi samostalni angažman u funkciji glavnog trenera, zadržao je isti tim s kojim je radio i njegov prethodnik, a jedina je novost da je priključen još jedan bivši proslavljeni košarkaš, Jurica Golemac.

Novi trener kaže kako ne treba na ovu sezonu gledati tragično.

"Mogla je biti koja pobjeda više, ali je mogla biti i koja manje. Početak je sezone, a po meni ekipa ima kvalitetu i nadam se da će to i pokazati. Kada smo stvarali ekipu u sedmom mjeseci, znači hladnijih igrača, to su bili igrači koje smo htjeli", istaknuo je Rimac kojeg trenerski debi čeka sutra u Novom Mestu gdje Krka u sklopu 8. kola ABA lige.

Bivši košarkaš 'vukova' debitirat će na klupi najtrofejnijeg hrvatskog kluba u susretu osmog kola ABA lige u Novom Mestu protiv Krke.

"Vjerujem kako ova ekipa može bolje i iskreno se nadam da ova situacija može donijeti preokret. To ne ide samo od sebe već treba uložiti i puno truda, ali i Jurica i ja, ali i Mate i Vlado, na istom smo cilju. Smatram da imamo i znanja i ambicija da to postignemo. Dat ću sve od sebe da uspijem pomoći ekipi kako bi počeli davati ono što svi očekuju," poručio je Rimac.

Cibona se trenutačno nalazi na petom mjestu ABA lige s četiri pobjede i tri poraza, dok je u Eurokupu izgubila svih pet utakmica.

"Kao što je svima poznato u ABA Ligi, a pogotovo na gostovanjima, sve su utakmice s puno 'fajta'. Očekujem tešku utakmicu. Krka je ekipa koja se jako dobro sprema za sve protivnike. Ove su sezone praktički sve ekipe limitirali na 60, 65 poena po utakmici pa će nam to biti glavna stvar koju moramo riješiti kako bi imali dobar protok lopte i priliku za lagane poene. Želim da se sutra pokaže pozitivna energija koja će donijeti i samopouzdanje. Očekujem pozitivnu reakciju igrača i nadam se našoj dobroj utakmici," dodao je Rimac uoči utakmice protiv Krke.

Pročitajte više