Sljeme čeka skijaškog kralja: Kostelić obećao borbu

Foto: Vip Snow Queen Trophy

U SVIJETU skijanja Svjetski kup najjača je serija utrka i na njoj nastupaju svi najbolji skijaši. Zagreb će sutra po sedmi puta biti domaćin najboljim svjetskim skijašima.

Muški slalom Vip Snow Queen Trophy započinje prvom vožnjom u 15:05 sati, a druga vožnja starta u 18:10 sati. Na izvrsno pripremljenoj stazi Amerikanka Mikaela Shiffrin obranila je jučer naslov Snježne kraljice, a sutra će kristalnu krunu osvojiti jedan od skijaša.

"Ova zagrebačka utrka uvijek nam je prva među jednakima i svi smo vrlo motivirani nastupiti u najboljem svijetlu pred svojom publikom i na svom brdu. Ovo je jedna posebna utrka i za nas znači najviše", kazao je najavljujući utrku naš najbolji skijaš svih vremena Ivica Kostelić.

Unatoč problemima s bolnim koljenom Ivica bi se zadovoljio mjestom među prvih petnaest. Najvažnije je, kaže, ući u drugu vožnju. Procjenjuje da među šest hrvatskih skijaša koji će nastupiti sutra na Vip Snow Queen Trophy utrci ima nekoliko njih koji mogu ostvartiti plasmane među prvih trideset.

Uz Ivicu, sljemensku utrku za Hrvatsku voze i Filip Zubčić, Natko Zrnčić Dim, Matej Vidović, Istok Rodeš i Elias Kolega, mladi skijaši od kojih neki već ostvaruju dobre rezultate. Svima je nastup na Sljemenu poseban i iznimno se vesele podršci brojne, već čuvene sljemenske publike. Na prošloj utrci, 2013. godine, muški je slalom pratilo 17.000 gledatelja, a sličan posjet očekuje se i sutra.



Brojnu publiku, kao i uvijek, očekuje izvrsna zabava te besplatan prijevoz, hrana i piće - grah i hot-dogovi, čajevi i grickalice, čokoladice, sokovi i sendviči. Gledatelji će ponovno dobiti i poklon – hrvatsku navijačku zastavicu! A za dobru zabavu na Krumpirištu će se sutra pobrinuti rock skupina Opća opasnost.

Vip Snow Queen Trophy utrke prati više od 500 akreditiranih novinara, izravni prijenos sutrašnjeg muškog slaloma izravno će se prenositi u 25 zemalja, a snimke, vijesti i reportaže u još 50-ak zemalja svijeta. Prema TV analizama Međunarodne skijaške federacije - FIS, sljemenska muška utrka 2013. godine bila je druga najgledanija od svih utrka FIS Svjetskog kupa u TV prijenosima uživo, odmah iza švicarskog Adelbodena. U prijenosima uživo prošlih godina na njemačkim televizijama ZDF ili ARD gledanost svake sljemenske vožnje bila je između 3 i 5 milijuna ljudi.

Ulaznice za sljemenski spektakl Audi FIS Ski World Cup „Vip Snow Queen Trophy“ 2015 - Zagreb/Sljeme mogu se i danas kupiti u Vip centrima i putem on line sustava www.ulaznice.hr, a sutra uoči utrke na svim polaznim stanicama autobusa za Sljeme – Mihaljevac i Stubičke Toplice. Cijena ulaznica je 100 kuna za odrasle i 40 kuna za djecu. Za djecu do sedam godina u pratnji roditelja ulaz je besplatan.
 

Pročitajte više