Srna: Kovač mi nije dao da se nakon SP-a oprostim od reprezentacije

Foto: HINA

KAPETAN Dario Srna progovorio je po prvi put nakon svjetskog prvenstva u Brazilu.

"Još sam nakon utakmice protiv Meksika rekao kako je to bio neuspjeh ove generacije. Ova reprezentacija koja je mogla i morala proći skupinu. Nije to neuspjeh trenera, već i igrača zajedno s njim. Podbačaj, debakl", rekao je za Sportske novosti.

"Protiv Brazila smo vrlo dobro odigrali utakmicu do sudačke pogreške. Odlično je odigrana i utakmica protiv Kameruna. Meksiko do 60. minute je bil al pari utakmica. Trebali smo riskirati tek zadnjih 15 minuta. Držali smo nulu s momčadi, koja je jednaka našoj, ali u pet minuta smo izgubili kompas."

"Kritike mora biti, Ali, bile su pretjerane. I prema treneru, koji je sedam dana ranije bio odličan, a iza Meksika je postao najobičnija nula, i prema igračima. Kao treba se oprostiti najmanje pet igrača. I novinari su bili vruće glave kada su to pisali. Pa nema Hrvatska pedeset igrača, nije Hrvatska Brazil."

"I meni su novinari sugerirali da se oprostim. Dan nakon utakmice s Meksikom Kovaču sam se stavio na raspolaganje sebe kao igrača i kapetana. Rekao mi je: "Ne, Dario, ti si mi potreban, želim da ostaneš s nama", istaknuo je kapetan Šahtara.

Pročitajte više