Stigla službena potvrda: Desetkovani Dnjipro protiv Hajduka i bez Konopljanke

Foto: Getty images

IAKO je u prvi mah objavljeno kako će zvijezda Dnjipra Evgenij Konopljanka, zbog ozljede meniskusa u dvoboju s Metalurgom iz Zaporožja, biti prisiljen pauzirati najmanje šest tjedana, najnovije vijesti govore kako ozljeda ipak nije ozbiljnije naravi.

Naime, Ukrajinci tvrde kako će veznjak biti podvrgnut artroskopiji koljena, ali kako će se na travnjak vratiti već za dva tjedan. I ova prognoza, na sreću po navijače Hajduka, znači kako najbolji igrač momčadi iz Dnjipropetrovska neće biti spreman za dvoboje s Bijelima.

Ukoliko se uzme u obzir da je Brazilac Guilano još početkom srpnja prešao u Gremio, a Portugalac Mathaus već duže vrijeme izvan travnjaka zbog ozljede, čini se kako će sastav iskusnog ukrajinskog stratega Mirona Markeviča uistinu biti oslabljen pred play-off Europa lige.

Konopljanka, Mathaus i Guilano su prošle sezone zajedno upisali gotovo polovicu svih Dnjiprovih golova, 27 od 59 uz čak 16 asistencija. Od ključnih igrača ostali su tek kapetan Rotan, autor deset asistencija, Roman Zozulya (7 golova, 6 asistencija te Evgen Seležnjev (13 golova, 6 asistencija).

Međutim, nijedan od spomenute trojice nije u bajnoj formi uoči početka ove sezone niti se upisao u strijelce u prvih šest utakmica. Trenutno najraspoloženiji igrač Dnjipra je 23-godišnji ofenzivni veznjak Evgen Shakov, autor tri gola i jedne asistencije.

Pročitajte više