Štimac na Marakani: Ovdje ne očekujem dobrodošlicu, ali idem na pobjedu!

Foto: Boris Kovačev/Cropix

"NIKADA ovako rano nismo osigurali drugo mjesto, koje je već zabetonirano. Hrvatska u Beogradu ne mora juriti." dao je hrvatski izbornik naslutiti kako će sutra tražiti put do trijumfa u Srbiji, jer kako kaže: "Ovdje smo došli pobijediti."

Štimcu se sprema na dvostruko slavlje: "Pobjeda bi mi bila najljepši poklon za sutrašnji rođendan."

Na istom tragu je i kapetan Srna: "Moramo biti pametni i hladne glave čekati svoju šansu."

Obojica uglas odgovaraju, upitani o drugoj utakmici koja se igra sutra: "Ne zanima nas utakmica Škotske i Belgije!"

Dolazak hrvatske ekspedicije u Beograd prate nezapamćene mjere osiguranja, ali Štimac je navikao mnogo komotnije kretati se ovim gradom tijekom svojih čestih posjeta "prestolnici": "Kada privatno dolazim u Beograd, nemam nikakvo osiguranje, ali ovo je posjet službene naravi", nasmijao se.

Nije propustio naglasiti: "Veliko hvala svima koji su nas ugostili, svi se trude oko nas i pokazuju ono što se za Srbe uvijek znalo, da su sjajni domaćini."

Želi da na istom, gostoljubivom tragu sutra budu i domaćini:"Mislim da smo srpske slabe točke pronašli prošli put. Srbiju smo natjerali da napravi greške. Zagrebačka utakmica pokazala je razliku kako Srbija igra kada je pod pritiskom i kada joj se dozvoli da igra, što se vidjelo u dva različita zagrebačka poluvremena."

Mitska Marakana neće previše utjecati na njegove igrače:

"Imam sreću da imam igrače koji iz tjedna u tjedan igraju velike utakmice, u jakim prvenstvima i europskim kupovima, naviknuti smo na velike utakmice i sutra je jedna takva. Bez obzira što dosta mojih igrača nije igralo tu i što ne očekujemo dobrodošlicu."

Prisjetio se i svog posljednjeg igračkog gostovanja u Beogradu 1999.:

"Ne znam što je bilo razlog nestanka struje, ali se sjećam da sam samo shvatio kako Mijatović i ja ležimo jedan pored drugog na travi."

Srna: Srbi pred cjelom zemljom imaju odgovornost pobjede

Srna je pak nakon utakmice ovih suparnika u Maksimiru legao na travu iz drugih razloga:

"Nakon utakmice sam bio prazniji psihički nego fizički. Sutra očekujem Srbiju koja će od prve minute biti agresivna i koja će pred cijelom zemljom imati odgovornost pobjede."

Pratite posljednje informacije iz Beograda na Indexovoj temi.

Pročitajte više