Štimac se samo šalio: "Nikad ne bih podcijenio Škotsku, Strachan je veliki znalac"

Foto: Drago Sopta / HNS

ŠKOTSKA će večeras od 21 sat tražiti put do prve domaće pobjede nakon više od dvije godine. Hrvatska na teškom gostovanju u Glasgowu traži prvu pobjedu nakon tri utakmice posta kako bi vratila samopouzdanje pred dodatne kvalifikacije za Brazil.

"Moramo naučiti pobjeđivati kod kuće. Da ovim gostujućim pobjedama možemo dodati i koju pobjedu kod kuće, život bi bio lijep. No, lakše je postaviti momčad koja ne želi primiti previše golova, nego ekipu koja ih treba zabiti", priznaje škotski izbornik Gordon Strachan i otkriva još jedan problem.


"Stadioni poput Hampdena više nikoga ne mogu uplašiti. Samo loše igrače može preplašiti glasna publika, dobri igrači to vole", dodao je izbornik Škotske.

Strachan je spreman i za najgori scenarij. Porazom i remijem Makedonije i Srbije Škoti bi završili na posljednjem mjestu skupine.

"Završili smo zadnji i 1984. u kvalifikacijama za Euro dok sam ja igrao. Ali zaboravio sam na to, nije me doživotno obilježilo", rekao je Strachan koji je prihvatio Štimčevu igru riječima. Po dolasku u Belgiju, Štimac je rekao da će večerašnja utakmica biti samo trening za doigravanje.

Štimac: Poraz od Škotske u Zagrebu bila je prekretnica

Hrvatski je izbornik napravio istu pogrešku kao i uoči Belgije prošlog tjedna. I sami su igrači "Crvenih vragova" priznali nakon pobjede na Maksimiru kako ih je Štimčevo javno podcjenjivanje dodatno motiviralo. Škoti, koji ne žele prvi put u povijesti završiti ciklus bez domaće pobjede, dobili su tako dodatni motiv da i drugi put u četiri mjeseca sruše Hrvatsku

"Nisam tako mislio. Ne bih nikada nikoga podcjenjivao, posebno ne Škotsku koja nas je pobijedila na Maksimiru", kaže Štimac koji je u razgovoru sa škotskim novinarima ipak iskazao poštovanje prema škotskom kolegi.


"U ovom ciklusu Škotska nije dobila pravu priliku da se pokaže. Otkako ju je prauzeo Gordon, momčad je napredovala. Nisam bio sretan kad sam čuo da će on preuzeti klupu. Strachan je ključ uspjeha Škotske i bit će jaki u sljedećim kvalifikacijama. Poznajem Gordona još iz 1996., sjajan je čovjek i karakter. Kao šef zna motivirati i ima veliko znanje o igri, posebno dobro zna postaviti igrače na pravo mjesto", rekao je Štimac, koji ni u Škotskoj nije izbjegao pitanje o atmosferi oko Hrvatske i kritikama na njegov račun.

"Poraz od Škotske u Zagrebu je bila prekretnica i jako težak poraz. No, uvjeren sam kako ćemo ići u Brazil", zaključio je.

VIŠE O UTAKMICI ŠKOTSKA - HRVATSKA (21 sat):

> Operacija Glasgow: Eksperimenti zabranjeni, pobjeda imperativ

> Čudovište iz Hampden Parka: Niti jedan od četiri hrvatska izbornika nije uspio poraziti Škotsku

> Kapetan Škotske i Celtica: Protiv Hrvatske želim voditi reprezentaciju do prve domaće pobjede u dvije godine

> Evo kako Štimac može spasiti brod koji tone

> Štimac otkrio razlog loših rezultata: Pokušavam promijeniti neke stvari iz Bilićeve ere


> Srna: Šanse za odlazak u Brazil su 50-50

> Modriću, čuvaj se kartona: Luka predvodi četvorku koja sa žutim protiv Škotske, propušta prvu utakmicu play-offa

Pročitajte više