Svjetske naslovnice: Karabatić i društvo za povijest i senzacionalni povratak New England Patriotsa

Foto: Screenshot

KAO i svakog dana Index vam nosi najnoviji pregled sportskih naslovnica širom zemaljske kugle.
 
Naravno, svi francuski mediji najviše su pozornosti posvetili svojim rukometašima, najmoćnijom rukometnom družinom svih vremena. Francuzi su ovim naslovom uspjeli kao jedini u povijesti vezati sva tri najvažnija zlata, olimpijsko, svjetsko i europsko, a ujedno su s pet naslova svjetskog prvaka preskočili Švedsku i Rumunjsku s po četiri.
 
Naslovi u Francuskoj se natječu tko će s jačim epitetima odati počast ovoj fantastičnoj ekipi, a svi se nekako slažu u jednoj riječi – antologija.
 
Američki mediji kao što se i očekivalo, najviše su pozornosti posvetili noćašnjem Super Bowlu i spektakularnom povratku iz otpisanih New England Patriotsa koji su se vratili iz ''mrtvih'' te u uzbudljivoj završnici slavili protiv Seattle Seahawksa 28:24. 
 
Momčad New England Patriotsa, koju vodi američki Hrvat Bill Belichick, osvojila je svoj četvrti naslov (2002., 2004., 2005., 2015.), a sve pod Belichickovim vodstvom.
 
Također, i quarterback Patriotsa 37-godišnji Tom Brady je uzeo četvrti naslov, i po tome se pridružio legendarnim vođama navala Joeu Montani i Terryju Bradshawu. Brady je, ujedno, proglašen za najkorisnijeg igrača susreta.
 
''Što se to događa s Luisom Suarezom''? Španjolska Marca najviše pozornosti posvetila je teško izborenoj pobjedi Barcelone od 3:2 protiv Villareala te posebno ističe frustracije urugvajskog napadača Luisa Suareza koji se nikako ne može uklopiti u momčad te ga je trener Enrique bio prisiljen izvaditi van igre, što je izazvalo bijes kod Urugvajca.
 
Naravno, svi i to ne samo sportski portali u Srbiji najviše pozornosti i prostora posvetili su Novaku Đokoviću i njegovoj petoj titulu na Australian Openu.
 
Engleski mediji najviše prostora posvećuju posljednjim trenucima zimskom prijelaznog roka. Naravno, i dalje je u glavnoj ulozi Manchester United i Louis van Gaal koji ne odustaje od Matsa Hummelsa i Garetha Balea.
 
U Njemačkoj i dalje naslovnice vrište o debaklu Bayerna protiv Wolfsburga.
 

Pročitajte više