Tri Hrvata u najboljoj momčadi SEHA lige, Dvoršek: Mala je razlika između nas i Vardara

Foto: Hina

RUKOMETAŠI CO Zagreb osvojili su treće mjesto na Final fouru SEHA lige. Naš je prvak u Novom Sadu svladao Tatran Prešov 36:28.

Nezaustavljiv s deset golova za protivničku obranu bio je Sandro Obranović koji nikako nije mogao objasniti što se dogodilo u petak kad su izgubili u polufinalu s osam zgoditaka razlike od Vardara.

"Ma ne znam, nemam komentara. Trebali bi ovako stalno igrati i mislim da bi bili jedna od boljih ekipa u SEHA ligi“, rekao je Obranović.

Nije bilo slabe karike u momčadi Zagreba, no po mišljenju vašeg izvjestitelja, najiskusniji 36-godišnji Tonći Valčić bio je igrač odluke. U obrani sjajan, u napadu efikasan, a u trenucima kad se lomio rezultat povukao je nekoliko ključnih poteza i odveo svoj klub do slavlja. S tim se složio i trener Boris Dvoršek.

"On drži momčad, autoritet je u svlačionici i na terenu, on dirigira svima koji su oko njega i on je zapovjednik obrane“, nahvalio je starijeg Valčića, Dvoršek.

Nikome - pa ni treneru nije jasno kakva se to metamorfoza dogodila njegovim igračima od petka do nedjelje.

"Ne možete u nedjelju biti u formi, a u petak ne. Radi se isključivo o glavama, jer nije to tako velika razlika između nas i Vardara“, priznao je Dvoršek.

Prvak SEHA lige je Vardar koji je svladao Meshkov 29:27.

U najbolju momčad ovog natjecanja izabrana su tri igrača iz Hrvatske. Kapetan Zagreba Zlatko Horvat, Vardarov Igor Karačić, te vratar Meshkova Ivan Pešić.

"Lijepo je to čuti i vidjeti da su to tri igrača iz tri različita kluba. Drago mi je da su tri Hrvata među prvih sedam“, rekao je Pešić.

Pešić je unatoč priznanju za najboljeg vratara turnira bio je vrlo samokritičan nakon poraza od Vardara.

"Mislim da sam mogao bolje odraditi ovaj turnir. Možda je bilo malo umora jer je bila naporna sezona, ali mislim da smo mogli puno bolje to odigrati na kraju. Bilo je puno tehničkih grešaka, a na kraju je presudilo iskustvo koje se Vardaru na kraju isplatilo", zaključio je Ivan Pešić.

Pročitajte više