Tudor vjeruje u bijele: Nevjerojatna je simbioza splitske publike i ove mlade momčadi Hajduka!

Foto: Joško Ponoš / Cropix

VELIKI derbi Hajduka i Dinama u nedjelju najavio je u razgovoru za Index proslavljeni hrvatski nogometaš i član stožera Štimčeve reprezentacije Igor Tudor.


"Dinamo je realno blagi favorit. Ima bolju i iskusniju ekipu. Bolje pojedince. Hajduk s druge strane ima mladost, polet i publiku. Navedeno do jedne granice može držati ujednačenost pa najvažnije pitanje postaje koliko će Dinamo ponuditi na Poljudu", rekao je Tudor.

"Sviđa mi se momčad Hajduka, to je nekakav spoj mladosti i iskustva i to dobar spoj. Bijeli su bili izvrsni u prvom dijelu sezone, a na vrlo lijep način otvorili su i nastavak sezone. Nadamo se da će imati dovoljna snage i entuzijazma za svladati Dinamo", dodao je.

"Radošević neće puno nedostajati Hajduku"

Momčad Miše Krstičevića desetkovana je uoči derbija. Nema Maloče, Milovića, Jonjića, a transferiran je i sjajni Josip Radošević.

"Zujo je jedan dobar igrač, drago mi je što se prodao u Serie A, međutim ne mislim da je on bio ključan kotačić ove momčadi Hajduka. On je pomagao u onom čemu je najbolji, fazi destrukcije, a takve je igrače puno lakše nadomjestiti", spremno će Tušo.

"Da, žao mi je zbog obrane. Imali bi Bijeli puno više šanse da su svi stoperi zdravi i spremni dočekuju izazov. No, momčad je trenutno u odlično momentu, a kad je ekipa u dobrom psihičkom i fizičkom momentu onda se manje osjeća izostanak ključnih igrača. I lošiji se igrači uklope u momčad koja je u odličnoj atmosferi", objasnio je.

"Simbioza splitske publike i ove mlade momčadi nevjerojatna je"


Biranim riječima govorio je o svojim iskustvima u derbijima...

"Hajdukova najjača karika je kolektiv. Franko je prema kvalitetu prema naprijed, Blažević je vrlo pouzdan, Caktaš ima veliku perspektivu, a ima tu i novih mladih imena o kojima ne bi sada posebno. Hajduk je oduvijek imao talenta, barem je to jasno", rekao je u razgovoru za Index.

"Odigrao sam puno susreta u karijeri i mogu reći kako su derbiji protiv Dinama u pravilu najveće utakmice koje sam igrao. Ne treba ni trošiti riječi na navijače Hajduka. Veliki je užitak igrati pred tolikim brojem ljudi, neopisivo. Iako, ponekad to zna biti opterećenje za mlade igrače", nastavio je.

"No, uvjeren sam da to u nedjelju neće biti slučaj, simbioza splitske publike i ove mlade momčadi nevjerojatna je", za kraj će.

Pročitajte više