U Cedeviti bijesni zbog odgode finala: "Oštećeni smo, ne samo u sportskom smislu"

Foto: KK Cedevita

CEDEVITA i Cibona su sa 2-0 u polufinalu doigravanja prvenstva Hrvatske prošli u finale.

Cedevita je kao prva momčad A-1 Lige za prvaka postavljena za nositelja. S obzirom da je Cibona slavila protiv Zadra također s 2-0 prva utakmica finalne serije trebala se, prema unaprijed određenim službenim terminima HKS-a, igrati u Domu sportova u subotu od 20:30h no danas je, dva dana prije starta finala, iz HKS-a stigao dopis da se termin pomiče na utorak, 03.06. u 20:00h, priopćili su iz Cedevite.

"Neugodno smo iznenađeni novom odlukom Saveza javljenom samo dva dana prije prve finalne utakmice. Objašnjenje je "regularnost natjecanja" i isti uvjeti za nas i Cibonu. Jer smo mi igrali u utorak, a Cibona u srijedu. Novi termin je utorak", govori Krešimir Novosel, direktor KK Cedevite.

Iz Cedevite su odmah podsjetili na finalni turnir ABA lige i nedjeljno finale u Beogradu nakon što je Cibona igrala u četvrtak, a Cedevita u petak, samo dva dana prije. 

"Mi smo se, shodno unaprijed određenim pravilima i poslanim službenim propozicijama, pripremili za slučaj da Cibona dobije i u Zadru te smo već sinoć aktivirali marketinške akcije za subotnju utakmicu, aktivirali unaprijed dogovorene nastupe plesača, pjevača, light show, dolazak juniorske momčadi i proslavu naslova juniorskih prvaka. Trudimo se privući publiku i priuštiti joj pravi spektakl, kakav dolikuje finalima. Želimo na sve načine vratiti publiku u dvorane, a to radimo i organizacijom domaćih utakmica izvan Zagreba, kao nedavno u Vukovaru. Sada ćemo sigurno morati platiti i neke penale i stvoriti si dodatne troškove, a i termin u utorak je manje atraktivan od onoga predviđenoga u subotu. Držim da smo oštećeni, ne samo u sportskom smislu, a o nekim koracima izvjestit ćemo nakon sastanka klupske Uprave", dodao je Novosel.

Pročitajte više