U subotu odlučujuća utakmica za mlade Hrvate: Talijani u sudačkoj nadoknadi šokirali Ukrajinu!

Foto: Screenshot; Youtube

ITALIJA je u posljednjim sekundama svladala Ukrajinu u 2. kolu Europskog prvenstva za igrače do 17 godina. Talijani su slavili 2:1, a pobjednički gol postigao je Mario Pugliese u trećoj minuti sudačke nadoknade.

> I dalje bez pobjede na EP-u u Slovačkoj: Mladi Hrvati remizirali s Rusima

Ukrajinci su odlično otvorili utakmicu, a nakon što je prvo poluvrijeme završilo bez pogodaka, Beka Vachiberadze u 61. minuti načeo je talijansku mrežu.

Međutim, Vittorio Parigini je zabio za izjednačenje u 75. minuti, a ranije spomenuti Pugliese pogodio je za nova tri boda Italije.

Talijani su tako osigurali plasman na Svjetsko prvenstvo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a ujedno su zaoštrili situaciju u skupini B.

Hrvatska je sada treća na ljestvici s dva osvojena boda, dok prva dva mjesta drže Italija i Rusija sa četiri boda. Rusi, doduše, imaju bolju gol razliku, plus 3.

Što se tiče Hrvatske, situacija je sasvim jasna. Gudeljevi izabranici moraju poraziti Ukrajinu sa što većom gol razlikom, a bilo bi poželjno kada bi Rusija svladala Italiju, odnosno Italija Rusiju.

Naravno, ako Rusi i Talijani odigraju neodlučeno, onda će se gledati gol razlika. Odlučujuće utakmice na rasporedu su u subotu od 19:30 sati.

Pročitajte više