UEFA povećala premije u kvalifikacijama: Koliko će zaraditi Dinamo, Hajduk, Rijeka i Lokomotiva?

Foto: Cropix

DINAMO i ostali prvaci iz regije (Željezničar Partizan, Maribor, Sutjeska i Vardar) ovoga ljeta imaju priliku zaraditi milijune eura!

UEFA je odlučila značajno povećati plaćanje klubova posebno u Ligi prvaka, ali i Europa Ligi u sezoni 2013/14, saznaje Anadolija agencije (AA) iz ustanove sa sjedištem u Nyonu (Švicarska). Dvadeset momčadi koje izbore plasman u play-off Lige prvaka zaradit će fiksno 2,1 milijuna eura, u skladu s novom uredbom o dodjeli novca klubovima sudionicima kvalifikacija.

Svaki prvak država članica UEFA, koji se ne kvalificira u grupnu fazu Lige prvaka, dobit će po 200.000 eura. Sudionici prvog pretkola bit će nagrađeni i s po 150.000 eura. Klubovi koji se budu natjecali u drugom pretkolu, među kojima su i Željezničar (BiH), Sutjeska (Crna Gora), Vardar (Makedonija), Maribor (Slovenija), Partizan (Srbija) i Dinamo (Hrvatska), uz 200.000 eura za osvajanje prvog mjesta u nacionalnim prvenstvima zaradit će i po 175.000 eura. U trećem pretkolu od UEFA imat će po dodatnih 200.000 eura.
 

"Klubovima koji se plasiraju u play-off Lige prvaka neće biti isplaćena sredstva iz tzv. 'fonda solidarnosti' već će im fiksno biti raspodijeljeno oko 2,1 milijuna eura", rekli su iz UEFA-e za agenciju Anadolija.
 
U Europa ligi UEFA je na sudionike prvog pretkola odlučila potrošiti po 120.000 eura (iz naše regije zagarantiranu zaradu imaju Sarajevo, Zrinjski Mostar, Vojvodina, Rudar Pljevlja, Teteks, Horizont Turnovo, Mladost Podgorica, Metalurg Skoplje, Domžale, Celje, Čelik Nikšić). Klubovi koji budu igrali drugo pretkolo dobit će po 130.000 eura (Široki Brijeg, Hajduk, Rijeka, Olimpija, Lokomotiva Zagreb, Crvena zvezda, Jagodina), a kvalifikanti u treći natjecateljski krug naplatit će po 140.000 eura. Svaka momčad eliminirana u play-offu Europa lige zaradit će po dodatnih 150.000 eura iz „fonda solidarnosti“.
 
"Oni klubovi koji izbore grupnu fazu neće imati pravo na novac iz tzv. 'fonda solidarnosti' za play–off, ali će zadržati zarade primljene u dotadašnjem tijeku kvalifikacija i imat će koristi od distribucijskog sustava UEFA Europa lige od grupne faze pa nadalje“, navodi se u novom pravilniku o nagrađivanju UEFA za sezonu 2013/14.

Pročitajte više