Ukić loš u porazu od CSKA, Draper završio sezonu sa slomljenim laktom

Foto: Euroleague

KOŠARKAŠI Maccabija iz Tel Aviva poveli su sa 1-0 u četvrtfinalnoj seriji Eurolige protiv Armani Jeansa iz Milana nakon što su u prvoj utakmici kao gosti slavili sa 101:99 (87-87, 47-42) nakon produžetka.

Maccabi je do pobjede stigao velikim preokretom, jer 2:40 minuta prije kraja četvrte četvrtine domaći sastav je imao 12 pogodaka prednosti (84:72). Ricky Hickman ubacio je 26 koševa za Maccabi, dok je Keith Langford usprkos 18 ubačaja bio tragičar u domaćem sastavu jer je 0.7 sekundi prije kraja četvrte četvrtine promašio slobodno bacanje kod rezultata 87:87.

Andrija Žižić proveo je na parketu samo dvije minute za Maccabi, te je uputio jedan neuspješan šut i ostvario jedan skok.

Ranije u srijedu moskovski CSKA poveo je sa 1-0 protiv Panathinaikosa zahvaljujući 77:74 (72-72, 40-33) pobjedi nakon produžetka. Moskovljane je do važne pobjede predvodio Sonny Weems sa 21 košem, dok su Jonas Mačiulis i Stephane Lasme ubacili po 14 za Panathinaikos. Kapetan hrvatske reprezentacije Roko-Leni Ukić odigrao je vrlo lošu utakmicu za grčki sastav, za 17 minuta postigao je dva poena (šut za dva 1-4, trica 0-2) uz tri skoka i jednu asistenciju, pa nije ulazio u igru u četvrtoj četvrtini i produžetku.
 

 
Druge utakmice između SCKA i Panathinaikosa, te Emporio Armanija i Maccabija igrat će se u petak također u Moskvi i Milanu.

Dontaye Draper slomio lakat i završio sezonu

Još u utorak do prvih su pobjeda stigli Barcelona protiv Galatasarya i Real Madrid protiv Olympiakosa. Drugi susreti ovih suparnika na programu su već u četvrtak također u Madridu i Barceloni.

Španjolski košarkaški prvak Real iz Madrida objavio je kako je hrvatski reprezentativac Dontaye Draper slomio kost lakta tijekom prve utakmice četvrtfinalne serije Eurolige protiv Olympiakosa igrane u utorak, a koju je "kraljevski" klub dobio sa 88:71.

Zbog ove ozljede Draper više neće igrati ove sezone. Draper je u utorak igrao samo pet minuta i za to vrijeme ostvario tek jedan skok.

REZULTATI

 CSKA Moskva - Panathinaikos  77:74 - produžetak
(CSKA vodi 1-0)

 Emporio Armani - Maccabi     99:101 - produžetak
(Maccabi vodi 1-0)

Igrano u utorak:

 Barcelona - Galatasaray      88-61
(Barcelona vodi 1-0)

 Real Madrid - Olympiakos     88-71
(Real vodi 1-0)
 

Pročitajte više