Velika partija Hodžića ostat će u sjeni grube sudačke pogreške na štetu Zagreba

Foto: Hina

U UTAKMICI 4. kola HNL-a Dinamo je u Kranjčevićevoj s 2:0 pobijedio domaći Zagreb.

Dvostruki strijelac bio je Hodžić, koji je najprije zabio u 13. minuti nakon kardinalne pogreške Ćubela, da bi u 73. poentirao nakon što je gotovo cijeli posao obavio Ivo Pinto.

Treba naglasiti da je u 47. minuti nogometašima Zagreba poništen čisti gol, nakon što je pomoćni sudac pogrešno signalizirao zaleđe strijelca Konopeka.

Nakon remija protiv Moldea, Mamić je odmarao Soudanija, Taravela, Sigalija i Pivarića, a ni Machado, zbog poznatih razloga nije bio u kadru. Istina, Portugalac je pomilovan nakon isprike, no kako od onog incidenta nije odradio niti jedan trening, Mamić mlađi večeras nije računao na njega.
 
Dinamo je počeo bolje. Povratnik u momčad Čorić je dobro ubacio, a Junior je zamalo bio neprecizan nakon udarca glavom.
 
Velika pogreška Ćubela načela Zagreb
 
Sedam minuta posije Dinamo vodi, i to iz ničega. Rog je napravio višak na sredini terena i proigrao Čorića, ovaj ju je ubacio ravno u noge Ćubela, no ovaj umjesto da izbaci loptu, predaje ju ravno u noge Hodžiću, koji s pet metara lagano zabija.
 
Tragičar Ćubel se umalo iskupio u 26 minuti, no njegov dalekometni pokušaj otišao je preko vrata. Odmah u sljedećem napadu dobro je potegao Rog, no Livaković odlično brani.
Fantastičnu priliku za 2:0 imao je Rog dvije minute prije odmora, no sa samo dva metra, nakon odličnog ubačaja večeras raspoloženog Pinta promašuje nemoguće.
 
U prvih 45 minuta Dinamo je bio bolja momčad, no u nastavku, odmah na početku gledali smo jedan drugačiji Zagreb.
Gruba pogreška pomoćnog suca Krmara
 
Tek što je ušao u igru, Konopek zabija, no pomoćni sudac Krmar radi veliku pogrešku kad signalizira Bruni Mariću da je igrač Zagreba u ofsajdu. Nakon pogledane TV snimke, jasno je bilo da je Konopekov gol regularan te da je Zagreb grubo oštećen.
 
 

[SORNE SITUACIJE]Konopek je postigao gol, pomoćni sudac označio je zaleđe.

Posted by Hrvatska nogometna liga on Friday, July 31, 2015
Međutim, to nije obeshrabrilo Zagreb, koji stalno napada i želi gol. Najprije Boban, a onda Stepčić opasno su prijetili, ali Eduardo je bio na mjestu.
 
Ademi poput Messija
 
I u jeku Zagrebovih napada, potez utakmice. Ademi je primio loptu gotovo pa na svojoj polovici te se poput Messija sjurio prema golu Livakovića. No, kad je izašao pred vratara Zagreba iz matne situacije gađa samo vratnicu.
 
Sjajni Pinto za Hodžićev pet gol sezone
 
Dvadeset minuta prije kraja konačna odluka. Večeras vrlo dobri Pinto napravio je nešto slično poput Ademija, okomito je krenuo prema vratima Livakovića i sjajnom loptom iza obrane Zagreba uposlio je natrčalog Hodžića, koji lažnjakom vara vratara i zabija za konačnih 2:0.
 
Dinamo vodi s osam bodova i utakmicom više od Splita (7) i Istre 1961 (6), dok je Zagreb osmi s dva osvojena boda.
 

 

Standings provided by

Pročitajte više