Vukas uoči derbija: Dinamo će ići po pobjedu, ali optimističan sam

Foto: Hina, NK Hajduk

HARI VUKAS odradio je posljednju pressicu pred sutrašnji derbi Dinama i Hajduka na Maksimiru.

Prvi put nakon bojkotiranog derbija u studenom, splitski "Bili" stižu na Maksimir, i to nakon što su "modri" već odavno osigurali deseti uzastopni naslov prvaka.

"Ovo je utakmica za koju igračima ne treba dodatna motivacija. Ulog su bodovi i dobra igra. Optimističan sam zbog treninga i rezultata u zadnje vrijeme. Nadam se da ćemo biti pravi", rekao je Vukas.

"Za nas je pozitivan svaki rezultat koji nije poraz. Optimizam gradim na temelju rada s momcima u proteklom periodu. Dobra je atmosfera, dobro se radi, sve je manje kartoniranih i ozlijeđenih. Sjetite se kako je bilo prije Belupa, kada smo imali izostanke, a Belupo šest pobjeda u seriji. Momci su tada reagirali na pravi način, imali smo kasnije jedan poraz u Zadru, ali smo se brzo vratili protiv Osijeka, kojega sam gledao u tri-četiri utakmice. Nismo ih podcijenili. Odatle optimizam, Nije nam bilo lako, ali momci su izvukli to na pravi način".

"Svaki derbi je poseban, ali ne stavljam pritisak na svoje igrače. Moji igrači moraju u svaku utakmicu ući maksimalno, respektirati protivnika, ali imati vjeru u svoje sposobnosti. Da ne pričam o taktici, bitno mi je da su momci spremni i motivirani", dodao je trener Hajduka i okrenuo se Dinamu.

"Dinamo je dobro posložen, dosta troše na igrače, doveli su jake individualce i to je rezultiralo ovolikom razlikom. Ne znam što će napraviti i s kakvim sastavom istrčati protiv nas, ali mislim da neće kalkulirati nego žele pobijediti".

"Očekujemo da će biti naših navijača u Zagrebu kao i uvijek, ali ne zamaramo se stvarima izvan terena", zaključio je Vukas.

Utakmica na Maksimiru počinje u subotu u 17 sati.

Vukas u Zagreb vodi 24 igrača. Zbog ozljede je do kraja sezone izgubljen Ukrajinac Milevskij.

Neće svi pozvani konkurirati za derbi s Dinamom nego je razlog što Hajduk u nedjelju igra prijateljsku utakmicu s Varteksom u Varaždinu pa je treneru Vukasu potrebno više igrača. Na listi putnika za Zagreb nalaze se:

2 Dino Mikanović, 5 Goran Milović, 6 Avdija Vršajević, 7 Ruslan Kurbanov, 8 Nikola Vlašić, 9 Anton Maglica, 11 Sandro Gotal, 13 Ivo Grbić, 14 Ivan Anton Vasilj, 15 Kristijan Puljić, 16 Benjamin Demir,  17 Goran Jozinović, 18 Mijo Caktaš, 22 Mario Maloča, 23 Zoran Nižić, 24 Marko Pejić, 26 Josip Vuković, 27 Domagoj Franić, 31 Tino Sven Sušić, 32 Fran Tudor, 77 Josip Eling, 78 Dejan Mezga, 91 Lovre Kalinić, 99 Andrija Balić.

Pročitajte više