Vukušić za Index o najtežim trenucima u karijeri: Sve bih dao za poljudski derbi!

Foto: AFP

OTKAKO je dres Hajduka zamijenio onim Pescare, Anti Vukušiću ne cvjetaju ruže. Talijanski klub promijenio je već dva trenera, tavori na dnu Serie A, a Vukušić sve češće grije klupu. U prvom dijelu sezone nekadašnji kapetan Bijelih još je nešto igrao, a u posljednjih deset susreta čak pet nije ni igrao, dok je u ostalima dobivao minute na kapaljku. Pescara je u zadnjih osam susreta upisala sedam poraza i remi.

"Iz medija smo saznali da je trener dobio otkaz, predstoji nam grčevita borba za opstanak"

"Iskreno, još nam nitko iz kluba nije ni javio da je trener dobio otkaz. Saznali smo to iz medija. Danas imamo prvi trener, vjerojatno će ga vodit trener juniora. Situacija nije bajna, u potrazi smo za novim trenerom, ali nije ovo ništa iznenađujuće. Zaredali smo s porazima i bilo je za očekivati da netko mora odgovarati. Predstoji nam grčevita borba za očuvanje prvoligaškog statusa", rekao je Vukušić u razgovoru za Index.

"Situacija je komplicirana i meni osobno. Dugo vremena na mene trener nije računao, imao sam puno ponuda, ali me nisu htjeli pustiti, uvjeravajući me da računaju na mene. No, nastavio sam grijati klupu, ispao iz reprezentacije, ozlijedio se. Sve je ove sezone zapravo krenulo nizbrdo. Čak i kad bi igrao, prvi bi izlazio s travnjaka, ili bi ušao u igru posljednjih 10 minuta. Ali neću kukati, sačekat ću još par mjeseci do kraja sezone pa ćemo vidjeti što i kako", dodao je.

"Proteklih pola godine bili su mi najteži u karijeri"

Vratio se na odlazak iz Splita...

"Bio je ovo najteži period u mojoj karijeri i često se sjetim kako sam teška srca napustio Poljud. Jedva sam se odlučio na transfer. Isprva je sve teklo glatko, sjajno su me primili, bio sam najveći transfer u povijesti kluba, no onda su se zaredali porazi, trenerske promjene, stres i sve je otišlo krivim putem", istaknuo je.

Kad sam potpisivao ugovor s Pescarom dogovorili smo da sam slobodan u slučaju ispadanja u Serie B. Ne razmišljam o tome doduše, nadam se opstanku jer želim klubu vratiti uloženi novac i povjerenje", dodao je hrvatski reprezentativac.

"Penal za Hajduk vidio sam iz Italije"


Gledao je derbi Hajduka i Dinama...

"Uff, gledao sam s guštom. Baš sam rekao djevojci s kojom sam gledao tekmu da bi sve dao da mogu opet zaigrati na Poljudu. Žao mi je što Bijeli nisu osvojili barem bod, zaslužili su to. Nedostajalo im je puno igrača, primili su dva lagana gola, a sudac nije dosudio čisti penal. I ja sam ga vidio iz Italije", istaknuo je.

Na kraju Hrvatska - Srbija...

"To će biti praznik nogometa. Istinski mi je žao što se sve ovako odvilo jer sam mogao i ja biti u kadru, a ovako mi preostaje da preko televizije bodrim. iako postoji mogućnost da dođem u Maksimir. Vjerujem da ćemo pobijedit Srbiju. Ne sjećam se kada je Maksimir bio pun, ovaj put uz pomoć navijača možemo do vrijednog troboda", završio je.

Pročitajte više