Wesley Sneijder proigrao nakon pola godine: Srušio Udinese i vratio Inter u borbu za Ligu prvaka



WESLEY SNEIJDER konačno je proigrao, a u odgođenom 33. kolu Serie A s dva pogotka donio je Interu važnu pobjedu kod Udinesea 3:1, s kojom su se Nerazzuri uključili u borbu za treće mjesto i Ligu prvaka.

Nakon ranog vodstva Udinesea preko Danilla u 6. minuti stvari je u svoje ruke preuzela osovina Milito – Sneijder. Nizozemac je postigao prve golove nakon listopada prošle godine, dok je Diego Milito nastavio sjajan učinak od kako je na kormilu momčadi Andrea Stramaccioni. Argentinac je sa šest pogodaka i dvije asistencije izravno sudjelovao u 9 od 11 Interovih golova Intera. Pod vodstvom novog trenera Inter je osvojio 11 bodova u pet utakmica.

Lov na trećeplasirani Lazio Interu i "društvu" olakšala je Novara koja je na svom terenu nadigrala Lazijale. Iako se praktički već oprostila od Serije A, Novara je na nizu od šest domaćih utakmica bez poraza, uz dvije pobjede i četiri remija.  Posrtanje gradskih rivala nije iskoristila Roma koja je još jednom pokazala svu svoju ćudljivost, izgubivši u Rimu od Fiorentine. Gosti traže prvoligaški spas tamo gdje je to najteže, a nedavno su i na San Siru nadigrali Milan.



U borbu za Ligu prvaka uključio se i Napoli, pobjedom kod Leccea. Pogocima Hamšika u prvom te Cavanija u drugom poluvremenu slavili su s 2:0, a vrijedi istaknuti i da je ovo bio 21. zgoditak Cavanija ove sezone u Seriji A. Još je jedan gost osvojio trobod i to Parma na "vrućem" sicilijanskom terenu kod Palerma. Iako su domaći poveli preko Hernandeza već u 6. minuti, u nastavku je Parma preko Okake i Biabinyja potvrdila prvoligaški status.

Na koncu dodajmo kako su Siena i Bologna remizirali, dok će vodeće momčadi Serie A Juventus i Milan svoje utakmice odigrati kasnije. Milan dočekuje Genou, a Juventus gostuje kod Cesene.

Serie A, odgođeno 33. kolo:

Novara – Lazio 2-1 (Diakite 35-ag, Mascara 79 / Candreva 37)

Udinese – Inter 1-3 (Danillo 6 / Sneijder 10, 28, Alvarez 37)

Lecce – Napoli 0-2 (Hamšik 5, Cavani 51)

Roma – Fiorentina 1-2 (Totti 71 / Jovetić 2, Lazzari 90+1)

Palermo – Parma 1-2 (Hernandez 6 /Okaka Chuka 55, Biabiany 70)

Siena – Bologna 1-1 (Destro 52 / Diamanti 69)

Redoslijed: 1. Juventus 71 (-1), 2. Milan 68 (-1), 3. Lazio 55, 4. Napoli 54, 5. Inter 52, 5. Udinese 52, 6. Roma 50...

Pročitajte više