White najavio "hrvatsku senzaciju" kao idućeg člana UFC-ove Kuće slavnih



TITO ORTIZ postaje ovog tjedna član UFC-ove Kuće slavnih, a idući koji bi mogao ući u to zaista odabrano društvo upravo je borac hrvatskih korijena Pat Miletić!

44-godišnja UFC-ova legenda, Pat Miletić, zaista se smatra jednim od najboljih boraca svih vremena u toj organizaciji. Svoju posljednju borbu odradio je 2008. godine, no zapravo se kao godina njegova umirovljenja može uzeti sad već davna 2002. s obzirom da je u posljednjih deset godina odradio svega dvije borbe. Američki borac hrvatskih korijena, čime se iznimno ponosi, a to potvrđuje i veliki tetovirani grb na njegovom ramenu, mogao bi vrlo lako postati idući član UFC-ove Kuće slavnih. Otkrio je to predsjednik UFC-a Dana White.

“Miletić je čovjek koji je jako doprinio razvoju sporta. U trenutku kada smo kupili UFC, Miletić je imao najveći i vjerojatno najbolji kamp u borilačkim vještinama. U to vrijeme njegov klub je bio ogroman i svi najbolji borci su od tamo dolazili. Miletich je tada bio prvak i taman je bio izgubio pojas u meču protiv Carlosa Newtona kada smo mi preuzeli UFC. Čovjek poput njega mogao bi biti u Kući slavnih”, rekao je Dana.

“Hrvatska senzacija” Miletić bio je prvi UFC-ov prvak u velter kategoriji te je imao četiri uspješne obrane titule, a prije toga je osvojio i UFC-ov turnir u lakoj kategoriji.

Pročitajte više