Wilmots slavi uoči Maksimira: Belgija "otela" Maroku jednog od najvećih talenata svijeta

Screenshot (dhnet.be)

ZAKARIA BAKKALI, velika nada PSV-a, odlučio je igrati za nogometnu reprezentaciju Belgije. Bakkali je tako odbio Maroko, zemlju svojih roditelja, pišu belgijski mediji koji su do ove informacije došli iz izvora bliskih 17-godišnjem igraču.

Marc Wilmots, belgijski izbornik, već je ranije ove godine pozvao Bakkalija za prijateljsku utakmicu protiv Francuske, ali je dragulj PSV-a otkazao nastup zbog ozljede.

Belgijski mediji očekuju da Bakkali dobije priliku u reprezentaciji u odlučujućoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo na Maksimiru protiv Hrvatske 11. listopada ili četiri dana kasnije protiv Walesa.

Bakkali ove sezone briljira u PSV-u. U svom drugom nastupu u nizozemskoj ligi postigao je hat-trick NEC-u, a zabio je i u kvalifikacijama Lige prvaka protiv Waregema. Igra na poziciji krilnog nogometaša gdje su Belgijci inače jaki (Hazard, De Bruyne, Mirallas, Mertens...)

"Benteke će se oporaviti ranije nego što se očekuje"

Menadžer Aston Ville Paul Lambert donio je još jednu dobru vijest Wilmotsu izjavom da će se Christian Benteke, najbolji strijelac engleske lige, biti spreman i ranije nego što se očekivalo. Belgijski napadač bi trebao pauzirati šest tjedana, ali Lambert tvrdi da će se Benteke vratiti ranije.

Ipak, još uvijek su male šanse da Benteke zaigra protiv Hrvatske ili Walesa. Wilmots će popis igrača za te dvoboje objaviti 3. listopada.

Pročitajte više