Za naslov protiv Dinama: Rijeka preko Kupa izborila Europu!

Foto: Hina

RIJEKA je u uzvratu polufinala Hrvatskog kupa na prepunom stadionu Aldo Drosina u Puli svladala domaćina Istru 1961 s 1:0, te se sa sveukupnih 3:1 plasirala u finale Kupa gdje će za naslov prvaka igrati protiv Dinama. Isto tako, ako uzmemo u obzir da će Dinamo, vrlo vjerojatno, obraniti naslov u Prvoj HNL te da će se u kvalifikacije za Ligu prvaka plasirati kao prvak Hrvatske, Rijeka je ulaskom u finale izborila svoje mjesto u kvalifikacijama za Europa ligu.

> Petstotinjak navijača ispratilo Dinamo u finale Kupa

> Brodić: Igrati za Dinamo san je svakog zagrebačkog dečka

> Armada zaslužna za spektakl u Puli: "Ovako navijanje morate doživjeti"

> Slika govori tisuću riječi: Ovako su se "ovlašteni pirotehničari" pred praznim Maksimirom oprostili od Dugog


Istra je svoju veliku šansu propustila u prvoj utakmici odigranoj na Kantridi. Tada su igrači Istre s vodstvom od 1:0 otišli na poluvrijeme i kao da su do kraja utakmice ostali u svlačionici, jer ih je Andrej Kramarić u samo 15 minuta torpedirao s dva pogotka. Igor Pamić silno se razljutio zbog tog poraza, a teško mu je pao i podatak da njegova momčad sada već pet utakmica ne zna za pobjedu. Istru su tukli Dinamo (6:0), dva puta Rijeka i Zadar, a s Hajdukom su remizirali 1:1 početkom ožujka. Kako bilo, Pamić je utakmicom protiv Rijeke htio okrenuti taj negativan trend, ali njegova momčad nije uspjela u tom naumu. Istrin europski san definitivno se raspršio u 67. minuti kada je Ivan Krstanović smjestio loptu iza Lovrića.

Međutim, moramo spomenuti kako su igrači Istre imali nekoliko sjajnih prilika u prvom poluvremenu. Prvo je Blagojević u 35. minuti dobro zagrijao Vargića, a zatim je vratara Rijeke na pravi test stavio Brazilac Jo, koji je s 15 metara snažno opalio, ali Vargić ponovno nije dopustio nekakvo iznenađenje.

Kasnije se i Rijeka razigrala, a nakon primljenog pogotka Pamić je samo sjeo na svoje mjesto i uz poneki povik s klupe dočekao kraj utakmice. S druge strane, Rijeka je izborila finale Kupa u kojem će se za naslov i prvu titulu pod Volpijevim pokroviteljstvom boriti protiv Dinama, a dobra je i utješna nagrada - kvalifikacije za Europa ligu.

Prva finalna utakmica igra se 7., dok je uzvrat 14. svibnja. Naknadno će se utvrditi domaćin prve utakmice.

Istra 1961 - Rijeka 0:1 (1:3)

Istra 1961: Lovrić - Pilipović, Obšivač, Budicin, Blagojević, Batarelo, M. Kramarić, Radonjić, Havojić, Vučko, De Oliviera

Rijeka:  Vargić - Tomečak, Knežević, Lešković, Bertoša, Maleš, Lima, Močinić, Mujanović, Krstanović, A. Kramarić

 

Pročitajte više