Za polufinale protiv Italije: Hrvatska u posljednjim sekundama izgubila od Mađarske

Foto: Guliver Images/Getty Images

HRVATSKA vaterpolska reprezentacija izgubila je od Mađarske u posljednjoj utakmici u skupini B. Domaćin Europskog prvenstva slavio je sa 7:6, a Hrvatska će za polufinale igrati protiv Italije.

Da nije bilo Pavića...

Barakude su sjajno otvorile utakmicu protiv favorizirane Mađarske. Uz fantastičnog kapetana Josipa Pavića, koji je u prvoj četvrtini upisao četiri obrane, Hrvatska je u jednom trenutku imala vodstvo od 3:0. Međutim, početkom druge četvrtine došlo je do pada koncentracije i Mađari su se ubrzo vratili u egal.

Ključan trenutak koji je prelomio utakmicu dogodio se krajem treće četvrtine. Mađari su ostali bez dvojice igrača u obrani, ali Joković je bio brzoplet i nije iskoristio šansu da Hrvatska ponovno pređe u vodstvo. To su ubrzo kaznili Mađari koji su početkom posljednje četvrtine poveli preko Totha. Muslim je ekspresno izjednačio, ali 45 sekundi prije kraja dvoboja Harai je iz okreta pogodio za konačnih 7:6.

Pobjeda protiv Italije donosi revanš

Pavić je na kraju utakmicu zaključio s 15 čudesnih obrana, a najefikasniji u hrvatskoj reprezentaciji bio je Sukno s dva pogotka.

Utakmica za polufinale na rasporedu je 23. srpnja s početkom u 19 sati. Pobjednik tog dvoboja ide na Mađarsku koja je kao prvoplasirana momčad skupine B automatski osigurala svoje mjesto u polufinalu.


MAĐARSKA - HRVATSKA 7:6 (0:2, 4:2, 1:1, 2:1)

MAĐARSKA: Nagy, Gor-Nagy, Madaras 1, Erdelyi 1, Vamos, Hosnyanszky 1, Ad. Decker, Szivos 1, Da. Varga, De. Varga 1, Toth 1, Harai 1, At. Decker

HRVATSKA: Pavić, Bukić, Milaković 1, Lončar, Joković 1 (1), Buljubašić, Muslim 1, Bušlje, Sukno 2, Dobud, Šetka 1, Živković, Bijač

PETERCI: Mađarska -, Hrvatska 1/1

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mađarska 2/8, Hrvatska 3/10

Pročitajte više