Zadar gubi utrku, Rijeka slavila na Stanovima golovima Balaja i Samardžića

Foto: Facebook 

ZADAR u je 34. kolu prvenstva imao težak zadatak: bodove spasa tražio je protiv Rijeke i izgubio. Pred tisuću i pol gledatelja na Stanovima Rijeka je pobijedila 2:0.

Već u trećoj minuti Bradarić gađa vratnicu, a u prvoj sljedećoj akciji udarac je iskušao i Tomasov. Prohujala je lopta pored vratnice. Zadar prijeti u 23. minuti nakon grepške obrane Rijeke, ali udarac Milinkovića u korner je izbacio Knežević. Pokušao je za domaćine i Ikić nakon kornera u 44. minuti, ali nedostajalo je preciznosti.

Vodeći pogodak za ekipu Matjaža Keka zabio je Bekim Balaj u nadoknadi prvog dijela. Mišić je pokrenuo akciju i lijepo pronašao Jugovića koji je neometan primio i smirio loptu na desnom boku te precizno dodao Balaju u sredinu na nekih deset metara od gola.

U 54. minuti odličan udarac Pušića riječki vratar Vargić skrenuo je u korner. U 63. minuti Miral Samardžić povisio je vodstvo gostiju. Tomasov je izveo udarac iz kuta i pronašao Samardžića koji je pravovremeno utrčao na drugu vratnicu i nogom s dva-tri metra pogodio mrežu.

Zadar je mogao umanjiti poraz, ali Vargić je bio uspješniji od Banovića.

Žestoku borbu za opstanak u prvoj ligi vode Zadar, Osijek i Istra. Osijek je upisao vrijedne bodove protiv Istre i probio se do devetog mjesta s 33 boda. Istra je na osmom mjestu s bodom zaostatka, dok je posljednji Zadar s 31 bodom.

Posljednji sastav na kraju sezone ispast će u drugu ligu, a pretposljednji će u kvalifikacije za ostanak.

 

Standings provided by

Pročitajte više