Zagreb ostao bez prvog nositelja: Karlović ispao od Baghdatisa iako nije izgubio servis i imao je meč-loptu!

Foto: Hina

IVO KARLOVIĆ, prvi nositelj Zagreb Indoorsa, u dva sata i tri seta meča s Marcosom Baghdatisom nije izgubio servis, ali je izgubio susret 2. kola sa 6:3, 6:7 (5), 6:7 (7) uz propuštenu meč-loptu u odlučujućem tie-breaku.

Ivo Karlović odlično je igrao protiv Marcosa Baghdatisa, ali ipak izgubio u drami tie-breka trećeg, odlučujućeg seta, nakon što je Cipranin spasio suparnikovu meč lptu.

"Nije lako to podnijeti. Nisam loše igrao, ali opet nisam imao sreće. Bliže pobjedi nisam mogao doći", izjavio je nakon poraza Karlović, kojeg su zasmetali Baghdatisovi prigovori sucima:

"Napravio je pritisak na suce i uspio je u tome. U odlučujućim trenucima suci su sudili aut kad možda i nije bio."

Karlović je napravio jedini break u meču, što mu je donijelo prvi set. U drugom je Baghdatis počeo bolje servirati, počeo je i bolje čitati Karlovićeve servise, što je bilo odlučujuće u oba tie-breaka u kojima je njegov suparnik nadoknađivao mini-break zaostatka. U odlučujućem tie-breaku Karlović je čak dvaput bio u prednosti, ali se Baghdatis vraćao.

"Promijenio sam mjesto s kojeg sam reternirao nakon prvog seta i mislim da je to bilo ključno za pobjedu. Mislim da sam ga na taj način prisilio da drugačije servira, što je bilo odlučujuće", rekao je Baghdatis koji se često tijekom meča hrabrio povicima na hrvatskom.

"Nisam to radio da bih razljutio Karlovića. Žena mi je Hrvatica, kao i  kondicijski trener Dejan Vojnović, te fizioterapeut Tomislav Vrbnjak. Provodim puno vremena u Hrvatskoj, tako da mi je to normalno, radim to i na drugim turnirima."

Karlovićevim porazom Hrvatska je ostala na jednom predstavniku u 2. kolu. Od sedmorice igrača u kvalifikacijama i šestorice u glavnom turniru, samo je Ivan Dodig uspio ostati u ždrijebu i to pobjedom nad Matom Delićem!

Pročitajte više