Zlatno krilo iz Portugala i Atene vratilo se u Hrvatsku: Vedran Zrnić potpisao za Nexe

Foto: Gummersbach

VEDRAN ZRNIĆ, desno krile zlatne generacije hrvatskog rukometa koja je osvojila svjetsko i olimpijsko zlato, nakon 15 godina inozemne karijere vraća se u Hrvatsku. Zrnić je potpisao dvogodišnji ugovor s našičkim Nexeom.
 
Nakon 15 godina u inozemstvu u Hrvatsku se vraća Vedran Zrnić (35). Desno krilo legendarne generacije koja je osvojila Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre potpisalo je dvogodišnji ugovor s Nexeom te ćemo ga ponovno imati čast gledati u hrvatskim dvoranama u SEHA ligi.
 
''Teško mi je kad nisam s obitelji. Zdrav sam i želim igrati rukomet koliko god mogu. Kada dođeš u te neke iskusnije godine, da ne kažem starije, onda se tijelo u potpunosti privikne na sve napore. Meni je sada stvarno lako igrati. Imam sve u nogama i glavi poštimano. Igranje rukometa mi je istinsko uživanje. Vjerujem kako će to još dugo trajati. Zato sam se i odlučio na dolazak u Nexe. Surađivat ću s mladim ljudima i mladom ekipom koji mogu od mene nešto i naučiti. Nakon toliko godina koje sam proveo u rukometu sada imam mogućnost to iskustvo prenijeti nekome drugome. Eto, to mi je cilj'', objasnio je Zrnić svoju odluku.
 
Zrnićeva karijera zaista je impresivna.
 
''Ima puno podataka, stvarno. Počeo sam u Zagrebu, dijete sam Zagrebove škole. U rodnom sam gradu igrao i za prvu i za drugu ekipu. Iz tadašnjeg Zagreb Badela otišao sam u Sloveniju gdje sam proveo pet godina. Prve tri u Prulama i još dvije u Gorenju iz Velenja. Nakon toga odlazim u Njemačku, u Gummersbach gdje sam igrao sedam i pol godina. Uslijedila je godina u poljskoj Wisli pa godina u turskom Bešikatšu. S Nexeom sam sada potpisao na dvije godine. Mislim kako sam s rukometom dobio jako puno, imao sam lijepu karijeru. Puno se igrača s time ne može pohvaliti, mučili su se i s ozljedama i sa športom kao takvim. U klubovima sam se duže zadržavao i u svakom sam mogao još ostati. Mislim kako je to potvrda i ljudskih i igračkih kvaliteta. Malo prepotentno, ali tako je '' , zaključio je Zrnić 
 

Pročitajte više