Abbiati ususret gradskom derbiju: Leonardo nas je povrijedio odlaskom u Inter



ZAGRIJAVANJE prije velikog gradskog derbija koji će u subotu u 31. kolu Serije A odigrati Milan i Inter na San Siru traje već danima. Svoj je doprinos podizanju tenzija dao i vratar "Rossonera" Christian Abbiati koji je pecnuo trenera Intera Leonarda. Brazilski stručnjak je nogometnu slavu stekao u Milanu, a taj je klub vodio i kao trener u prošloj sezoni. No, to ga nije spriječilo da u prosincu prihvati ponudu najvećeg Milanovog rivala i zamijeni na klupi neuspješnog Španjolca Rafaela Beniteza. Leonardo je odmah razbudio aktualnog europskog prvaka i približio se vodećem gradskom suparniku na samo dva boda zaostataka, a eventualnom bi ga subotnjom pobjedom mogao i prestići.

Abbiati, međutim, Leonardovo preseljenje u drugu svlačionicu San Sira ne gleda sa simpatijama što mu je u razgovoru za talijanski Sky Sport jasno dao do znanja. "Zbunilo me što je Leonardo, nakon što je lani napustio Milan, rekao da ove sezone neće nikoga trenirati, a onda je prihvatio ponudu Intera. Njegov je potez razočarao mnoge Milanove navijače. A i nas igrače je povrijedio njegov odlazak u Inter", izjavio je čuvar mreže "crveno-crnih".

Ševčenko: Navijam za Milan i povratak Kake

Pred gradski derbi između Milana i Intera koji će se odigrati u subotu u sklopu 31. kola talijanskog prvenstva, nekad neumorni strijelac "Rossonera" je analizirao nadolazeći susret iznimno bitan za oba sastava. Najbolji strijelac u derbijima della Madonnina (u milanskim derbijima Ševčenko je zabio 14 golova), upoznat je sa situacijom koja vlada na ljestvici Serije A i zna da je subotnji ogled u tom pogledu možda i odlučujući u borbi za "Scudetto".

"To je utakmica koja će odlučiti prvenstvo. Obje će momčadi u njoj tražiti put do pobjede, a mišljenja sam da susret Milan može riješiti u svoju korist. Nedostajat će Zlatan Ibrahimović, ali ono što se broji je kako igra cijela momčad. Bolje pripremljeni sastav slavit će ovaj puta", smatra Ševčenko koji iznimno cijeni Interovog trenera Leonarda, točnije posao koji Brazilac obavlja na klupi aktualnih talijanskih prvaka. "Igrao sam s njime, bio je sjajan, a dobro mu ide i u trenerskim vodama."

Vijesti vezane za Milan ne mimoilaze Ševčenka, upoznatog i sa situacijom koja vlada oko Realova playmakera Kake. Brazilac je transfer u "kraljevski klub" ostvario iz Milana za koji se sve glasnije spominje da bi ga želio vratiti. "Imao je mnogo problema i nedostaje mu sigurnost koja se stječe konstantnim igranjem. Kaka je iznimno talentiran i trebao bi se vratiti u Milan u kojem bi ga raširenih ruku dočekali i igrači i navijači", zaključio je Ševčenko.Nakon 30 odigranih kola Milan predvodi ljestvicu Serije A sa 62 boda. Dva manje ima drugoplasirani Inter, a tri Napoli na trećem mjestu.

Pročitajte više