"Abramovič je trebao ući u crveno zbog Giggsa, a ne kupovati Torresa"

SVAKA čast Rooneyju, Parku i Hernandezu, no ključni kotačić u Manchesterovom izbacivanju Chelsea iz četvrtfinala LP-a je Ryan Giggs. Čovjek koji je prve nastupe na Old Traffordu upisao dok je Rooney kretao u prvi razred namjestio je sva tri gola Chelseaju.

Da prvi put čujete za Manchester, teško bi pogodili da čovjek ima 37 godina na leđima. U prvoj je utakmici projurio pored Bosingwe i namjestio Rooneyju, sinoć je nakon sjajne akcije probio desnu stranu i sve servirao Hernandezu, a onda gurnuo Parka u mat-situaciju.

Jutro nakon utakmice "prošetali" smo engleskim medijima koji odreda slave čovjeka koji obara rekorde. Evo nekoliko zanimljivih citata.

"Ryan Giggs se u lice smije odresku mirovine, a United se ponovo kune u Waynea Rooneyja. Javier Hernandez se i dalje nevjerojatno razvija. Možda ovo nije najbolja momčad ikad viđena na Old Traffordu, ali su samouvjereni kao bilo koja momčad prije njih i vjeruju da mogu do trostrukog naslova", navodi Sun koji piše hvalospjeve Rooneyju, Hernandezu i Parku, no posebno podcrtava nastup Giggsa:

"Giggs je sve vidio i sve prošao, ali s 37 godina ima istu želju kao i kad je stupio na scenu sa 17. Bio je kreator tri gola u četvrtfinalu Lige prvaka."

"Veteran Uniteda koji je osvajao ovo natjecanje još dok je Abramovič u Moskvi razmišljao o budućim kupovinama je bio ključna uloga. Demonstrirao je da oni koji najviše koštaju ne čine razliku. Čine je oni koji znaju što rade", navodi Telegraph u tekstu s naslovom "Roman Abramovič je trebao ući u crveno zbog Ryana Giggsa, a ne Fernanda Torresa."

"Fernando Torres možda ima veću cijenu i bolju reputaciju, ali to nije vrijedilo dok je Hernandez bio prevruć za Chelsea. Meksikanac je zabio nakon nove magije veterana Ryana Giggsa. 37-godišnji Giggs namjestio je pobjednički gol Rooneyju u prvoj utakmici, a sinoć je Hernandezu na pladnju ponudio 18. gol u sezoni", navodi Daily Star.


Za Giggsa je nakon utakmice puna hvale bila još jedna legenda Old Trafforda koja odolijeva zubu vremena - Alex Ferguson.

"Toliko je toga rečeno o tom čovjeku, ali on je zaista nevjerojatan. Jedinstven je kao osoba i kao igrač. Njegov doprinos je velik, kako zbog asistencije za gol u prvoj utakmici, tako i zbog sudjelovanja kod golova u ovoj utakmici. Sretan je jer je fantastično fizički spreman, nikad nije imao većih ozljeda. A također jako brine o sebi. Igrati sa 37 godina zahtjeva veliku žrtvu. Njegovo iskustvo bilo je od ključne važnosti, ali cijela momčad zaslužuje pohvale", komentirao je Ferguson.

Sam Giggs skromno je komentirao svoj doprinos plasmanu Uniteda u polufinale.

"Uživam u svemu. Bio sam sretan što sam se kod dva gola našao u pozicijama iz kojih sam mogao dobro dodati. A onda u momčadi morate imati igrače poput Hernandeza koji su rođeni strijelci i koji će uvijek biti na pravom mjestu", nije se razbacivao Velšanin koji je dosad srušio sljedeće rekorde:

- Jedini igrač koji je osvojio 11 naslova Premierlige
- Najviše nastupa u Premierligi ne računajući vratare
- Najviše asistencija u Premierligi (95)

- Jedini igrač koji je zabijao u svih 19 sezona Premierlige
- Jedan od dva igrača koji je igrao u svim sezonama Premierlige
- Jedini igrač koji je zabijao u svakoj od 11 uzastopnih sezona Lige prvaka, od 1996–97 do 2006–07
- Jedini igrač Manchestera koji je zabio u 14 različitih sezona Lige prvaka
- Britanac koji je zabio najviše golova u Ligi prvaka i Europskom kupu
- Najviše nastupa za Manchester
- Prvi igrač koji je zabio 100 golova za Manchester
- Drugi veznjak koji je zabio 100 golova u Premierligi za isti klub

Pročitajte više