Achtung, achtung uoči Turske: Nijemci izgubili na prošlom Svjetskom prvenstvu kao Hrvatska na Euru

MICHAEL BALLACK je uoči Eura predvidio da će se za naslov boriti Italija, Francuska, Portugal i Hrvatska, no sada priznaje da se gadno prevario u procjeni.

Nakon što je sve krivo predvidio, njemački kapetan se ne želi više baviti nikakvim prognozama. Jedino što prognozira jest, teška bitka s Turskom za finale Europskog prvenstva u Austriji i Švicarskoj.

"Priznajem da sam gadno pogriješio sa svojom prognozom. No, ono što je najbitnije jest da imamo veliku priliku igrati u finalu", kaže Ballack.

Što se tiče ogleda s Turskom, koju je do sada mazila luđačka sreća, njemački kapetan smatra da to neće biti laka utakmica, iako na papiru, Njemačka je veliki favorit. Favorit je, kako po imenima igrača tako i zbog činjenice da će Turcima nedostajati velik broj igrača.

"U ovoj fazi natjecanja svaki susret je vrlo izjednačen. Istina je da je Turska osakaćena neigranjem puno važnih igrača, ali i do sada su pokazali da se nikada ne predaju. Čak i u najtežim situacijama. Njihova mentalna snaga je vrlo jako oružje. Mogu se prilagoditi svakom protivniku i imaju sjajnog trenera koji ih uvijek dobro motivira. Očekujemo vrlo neizvjesnu utakmicu", kaže Michael Ballack osvrčući se na nevjerojatan comeback protiv Hrvatske.

Nijemci poput Hrvatske imaju vrlo gorka iskustva s izgubljenim susretima u posljednjim sekundama. Baš u Njemačkoj na Svjetskom prvenstvu 2006. Talijani su im zabili dva pogotka u u 119. i 121. minuti u polufinalu te ih onemogućili da se u finalu bore za novi svjetski naslov. U finalnom susretu su Talijani slavili i protiv Francuza, nakon izvođenja kaznenih udaraca.

"Upravo taj poraz protiv Italije nam je bila dobra pouka da treba dati sve od sebe do samoga kraja utakmice. Mislim da ovoga puta imamo sve što nam je potrebno za pobjedu nad Turskom pa makar ako ćemo trebati igrati 120 minuta", zaključuje njemački kapetan.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više