TRANSFERI

Agent Danija Olma: Njegov transfer bit će najveći na području bivše Jugoslavije

Foto: EPA

NEKOLIKO najvećih europskih klubova zainteresirano je za dovođenje Danija Olma, ali transfer se sigurno neće dogoditi prije nego završi Europsko prvenstvo do 21 godine na kojem Olmo nastupa za Španjolsku, tvrdi igračev agent, Andy Bara. 

"Dani je trenutno fokusiran samo na Europsko prvenstvo, nakon toga ćemo vidjeti što i kako. Odabrat ćemo jednu ponudu, naravno, u dogovoru s Dinamom koji je dosad odbio sve ponude koje su stigle i vjerojatno odraditi transfer. Bit će to najveći transfer u povijesti kluba, a usudim se reći i najveći na području cijele bivše Jugoslavije. Riječ od iznosu između 30 i 40 milijuna eura", rekao je Bara za L'Equipe pa objasnio kako je Olmo uopće završio u Dinamu: 

"Shvatio je da je u Kataloniji zacementiran na klupi", govori L'Equipeu Miladin Cipin, skaut za mlade igrače koji radi u Francuskoj pa dodaje: 

"Kad su shvatili situaciju, Andy me nazvao i rekao da ponudim Olma u Francuskoj što sam ja i učinio. Ponudio sam ga Bordeauxu, Nantesu, Toulouse i drugim klubovima, ali nitko nije bio zainteresiran. Nakon toga mi se javio Andy s Dinamovom ponudom, a Zagrepčani su nam ponudili plan za cijelu Olmovu karijeru. Njegov otac je odmah pristao i sve smo dogovorili". 

Barcelonu zamijenio Zagrebom

Olmo je 2014. godine kao 16-godišnjak prešao iz podmlatka Barcelone u podmladak Dinama. Prije dva tjedna je dobio nagradu Hrvatske udruge Nogometni sindikat za najboljeg igrača prve hrvatske lige u prošloj sezoni, a također je ponio i trofej za najboljeg mladog igrača. Za prvaka Dinamo odigrao je 44 utakmice protekle sezone zabivši pritom 12 golova, a još devet puta je asistirao.

"Toliko je dobar da ga je Hrvatska željela u reprezentaciji. Eksplozivan je i nevjerojatno nadaren tehnički. On moderni ofenzivni veznjak koji igra iza dva napadača, ali može igrati i na krilu. Pravo malo čudovište", zaključio je Cipin. 

Olma prate Borussia Dortmund, Bayern, Real, Barcelona, PSG, Manchester City, Liverpool, Juventus i Milan, a nedavno se na listu dodalo i nekoliko manjih bundesligaša kao što su Bayer Leverkusen i Borussija Monchengladbach, ali svi oni za realizaciju potencijalnog transfera moraju pričekati da završio Europsko prvenstvo. 

Pročitajte više