LIGA PRVAKA

AJAX - ATALANTA 0:1 Muriel riješio bojažljivi Ajax, Atalanta prolazi dalje

Foto: Reuters

 

ATALANTA je pobijedila Ajax na gostovanju u zadnjem kolu Lige prvaka i tako osigurala prolazak u osminu finala iza Liverpoola. Ajax će natjecanje nastaviti u Europa ligi. Gol vrijedan pobjede zabio je Luis Muriel.

Za razliku od prve utakmice u Bergamu koja je završila 2:2, večeras smo gledali puno manje sadržajan susret. Ulog je također bio puno veći, igralo se za drugo mjesto skupine i prolazak u osminu finala. Ajaxu je trebala pobjeda, a Atalanta bi prošla dalje i uz neriješen rezultat.

To je rezultiralo neatraktivnim nogometom, pogotovo u prvom poluvremenu gdje nije bilo nikakvih prilika. Najljepšu akciju imali su gosti u 19. minuti. Papu Gomez je odličnom okomitom loptom pronašao Zapatu koji je odmah iz prve ostavio na povratnoj De Roonu, a ovaj je iz prve s ruba kaznenog prostora ipak pucao visoko iznad gola. Bilo je prostora za puno bolji udarac.

U drugom dijelu prvi opasan pokušaj se dogodio u 66. minuti, u trenucima kada se Atalanta više otvorila iako se to očekivalo od Ajaxa. Onana nije dobro boksao nakon kornera, Pessino je pucao s ruba šesnaesterca, no Onana se iskupio za pogrešku dobrom obranom.

Rješenje utakmice u 10 minuta

Ajax je najbolju i zapravo jedinu priliku na utakmici imao u 75. minuti.  Klaassen je ostao sam nakon duplog pasa, našao se oči u oči s Gollinijem, ali pucao je točno u njega.

Četiri minute kasnije Ajax je izgubio skoro sve šanse nakon crvenog kartona. Gravenberch je dobio drugi žuti karton nakon što je udario Gomeza rukom u lice. 

Atalanta je to kaznila šest minuta kasnije, Freuler je sjajnom loptom izbacio Muriela u situaciju jedan na jedan, napadač je zaobišao golmana te zabio prazan gol u prvom kontaktu s loptom.

Atalanta je skupinu D završila s 11 bodova, dva manje od Liverpoola koji je prvi s 13 bodova, a u zadnjem kolu je kod danskog Midtjyllanda odigrao 1:1. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

UOČI UTAKMICE

Atalanti je dovoljan i bod za prolazak dok Ajax mora pobijediti. Liverpool ima 12 bodova i u isto vrijeme igra svoju utakmicu protiv danskog Midtyllanda. Sigurno je prvi kako god njihova utakmica završi.

Talijani će ovaj susret sigurno igrati bez dvojice hrvatskih igrača Marija Pašalića i Boška Šutala. Obojica se oporavljaju od ozljeda.

Pročitajte više