FORMULA 1

Alonso najbolji na prvom treningu u Japanu, Verstappen šesti

Foto: Profimedia

BIVŠI dvostruki svjetski prvak u Formuli 1, Španjolac Fernando Alonso, ostvario je za upravljačem Alpine-Renaulta najbolje vrijeme na prvom treningu uoči VN Japana na stazi u Suzuki. Alonso je po kišnim uvjetima ostvario vrijeme 1:42.248 ispred dva Ferrarijeva vozača, Carlosa Sainza (1:42.563) i Charlesa Leclerca (1:42.634).

Aktualni svjetski prvak i vodeći u ukupnom poretku Nizozemac Max Verstappen odvozio je samo nekoliko krugova sa svojim Red Bullom i na prvom treningu završio je šesti. Sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton bio je tek 13. s 2.31 sekundom zaostatka za Alonsom.

Verstappen pet utrka prije kraja sezone vodi s 341 bodom, drugi je Leclerc s 237 bodova, dok je na trećoj poziciji njegov momčadski kolega Sergio Perez s 235 bodova. Ako Verstappen pobijedi u nedjeljnoj utrci i ujedno ima najbrži krug utrke, uspješno će obraniti naslov.

Protekle dvije godine VN Japana nije bila u kalendaru SP-a zbog pandemije korone, a ove godine organizatori očekuju blizu 190.000 posjetitelja.

Pročitajte više