LIGE PETICE

Alvesov govor suigračima: Ja sam iz starog svijeta, ali naučit ću vas jednu stvar

Foto: Marca

DANI ALVES se vratio u Barcelonu. Najtrofejniji igrač u povijesti nogometa potpisao je ugovor do kraja sezone i pridružit će se ekipi idući tjedan, no ipak neće imati pravo nastupa sve do 1. siječnja. Dolazi kao slobodan igrač nakon što je u rujnu raskinuo ugovor sa Sao Paulom. Detalji ugovora službeno nisu poznati, no katalonski list Sport prenosi da će Alves u Barceloni igrati za plaću od jednog eura tjedno.

U subotu je odradio svečano predstavljanje, a posebno zanimljiv trenutak bio je onaj kada je brazilski branič, prilikom ulaska na travnjak, kleknuo i poljubio tlo Barceloninog stadiona. Španjolska Marca došla je do snimke emotivnog govora kojim je Dani Alves pozdravio, uglavnom nove, suigrače u katalonskom velikanu.

"Došao sam tu kako bih učio od vas. Vi ste sad igrači novog svijeta, a ja dolazim iz starog. Ali vas želim naučiti jednu stvar. Morate biti svjesni ovoga kluba i onoga što njegov dres predstavlja", započeo je Alves pa zaključio: "Bio sam vani i ovo je najbolji klub na svijetu. Ovdje možete ostvariti najveće ciljeve i odlično živjeti. Sad ste tu, cijenite to jer nigdje drugdje nije bolje nego ovdje."

Grafika: Sofascore za IndexSport

Nastupajući za Barcelonu, Alves je osvojio 23 trofeja, među kojima šest naslova prvaka Španjolske, tri Lige prvaka, četiri Kupa kralja, tri klupska SP-a i dva europska Superkupa. Najtrofejniji je nogometaš u povijesti, s 43 titule ukupno u svim klubovima u kojima je igrao. Bio je igrač Barcelone od 2008. do 2016. godine te je za katalonski klub odigrao 391 utakmicu. Zabio je 21 i namjestio 101 gol. 

Pročitajte više