Amerikanci protiv Slovenaca od 0:2 do 2:2 i neopravdano poništenog gola za pobjedu!

SOSEDI su u Johannesburgu već slavili prolazak u drugi krug nakon vodstva 2:0, ali Donovan i prijatelji se nisu dali - na kraju su čak zakinuti za potpuni preokret!

> Tijek utakmice Slovenija - SAD 2:2

Nakon boda protiv favorizirane Engleske, eto još jednog remija koji će se slaviti u američkom kampu iako su nakon kraja utakmice okružili suca Coulibalyja protestirajući zbog poništenja gola koji im je trebao donijeti pobjedu tri minute prije kraja, kada je Eduov gol poništen zbog navodnog američkog faula u napadu koji nismo uspjeli vidjeti nakon nekoliko pregledavanja usporene snimke.

Upravo su Amerikanci u prvom dijelu djelovali kao usporena snimka, što su Slovenci itekako iskoristili i imali veliko, činilo se kapitalno, vodstvo. Međutim, američki "gung-ho" mentalitet i potpuna ofenziva u drugom dijelom nagrađeni su poravnanjem i do sada najvećim preokretom na SP-u.

Slovenci su zamijenili uloge s Amerima i u drugom dijelu bili zrcalo američke igre iz prvog poluvremena - jedinu opasnost su priredili iz slobodnjaka, dok su im ostatak utakmice po njihovom dijelu terena jurišali suparnici.

Jedni i drugi zadnje kolo (Amerikanci igraju protiv Alžira, Slovenci idu na Englesku) sada dočekuju uz "troznak", jer iako Slovenci imaju velika četiri boda, čeka ih najjača reprezentacija skupine, dok bi Amerikanci svoja "samo" dva mogli oploditi pobjedom nad Alžirom.

Pročitajte više