Ana Jelušić mora koristiti lijek koji je zabranjen!

AKTUALNA juniorska viceprvakinja svijeta, 16-godišnja Ana Jelušić trebala bi koristiti prašak za inhalaciju koji se nalazi na listi zabranjenih lijekova, i ako bi tijekom doping kontrole bio otkriven Ana bi bila diskvalificirana na dugo vrijeme.

Naime, mlada hrvatska skijašica već dulje vrijeme boluje od bronhospazama, bolesti zbog koje ima problema kod disanja zbog izazvanih napora, niskih temperatura i suhog zraka.

Lijek koji je Ana do sada koristila više joj ne pomaže i trebala bi početi koristiti Salmeterol, zbog kojeg bi, ako se otkrije da ga je uzimala, Ana mogla biti diskvalificirana i kažnjena na tko zna koliko dugo, piše Jutarnji list.

No, ukoliko je Ani takav lijek zbilja neophodan, i ako bi ga zaista morala piti, to bi se trebalo unaprijed prijaviti skijaškoj organizaciji, a prije svake utrke čelnici FIS-a trebali bi dobiti popis lijekova koje je Ana uzimala. Tada Ana ne bi imala problema ako bi nakon utrke bila pozvana na doping kontrolu.

Jutarnji list naglašava kako mlada hrvatska skijaška reprezentativka do sad nije uzimala Salmeterol, ali da u budućnosti vjerojatno hoće.

Ana će danas voziti veleslalom u Park Cityu. Budući da ima problema i s leđima pitanje je koliko jedna od najperspektivinijih mladih skijašica može pokazati .

Pročitajte više