TENIS

Ana Konjuh vratila se tenisu nakon osam mjeseci i teške ozljede

Foto: Guliver Image/ Getty Images

ANA KONJUH vratila se tenisu nakon osam mjeseci pauze zbog teške i komplicirane ozljede.

Na društvenim mrežama objavila je fotografiju na kojoj je nasmiješena ponovno na teniskom terenu te dodala: "Napokon nazad na terenu nakon osam mjeseci."

Podsjetimo, hrvatsku igračicu s terena i treninga udaljila je ozljeda lakta. Spominjalo se i da će nekadašnja najveća nada WTA Toura ranije od očekivanog, u 21. godini života, završiti karijeru zbog ozljede.

Operacija lakta imala je više, točnije - četiri.

"Ova posljednja operacija je bila zadnja opcija, ako me opet zaboli kad se vratim, više nema rješenja. Liječnik me prije zadnje operacije pitao vidim li se da nešto drugo radim u životu jer je znao da je ovo ozbiljna operacija, neki se nikad i ne vrate igrati nakon nje. 80% su šanse za oporavak ako se zna da je to problem, a sa mnom se ne zna da je to problem pa su manje šanse", kazala je Konjuh u kolovozu ove godine.

Konjuh je s nepunih 16 godina zaključila juniorsku karijeru i započela profesionalnu. S nepunih 18 godina upisala se među osvajačice WTA turnira pobjedom na travi Nottinghama. Svih tih godina mlada Dubrovčanka bila je među najboljima dok nisu počeli problemi s laktom. Najbolji renking karijere imala je u ljeto 2017. godine kad je bila 20. igračica svijeta.

Pročitajte više