Ancelotti: Osuđuju me zbog izjave. Znam pravila, nisam glup

Foto: EPA

REAL MADRID sutra u 18:45 protiv Celtica igra utakmicu posljednjeg, šestog kola skupine F Lige prvaka. Momčad trenera Carla Ancelottija osigurala je prolazak u nokaut-fazu, no ima jedan bod više od RB Leipziga, što znači da mora obraniti prvo mjesto. Ancelotti je najavio utakmicu sa Celticom: "Važna utakmica, cilj je biti prvi u skupini. Celtic je dobra momčad koja će igrati sa strašću, a mi želimo biti u svojem najboljem izdanju. Bit će to otvorena utakmica, poštujem ih."

Podsjetimo, Real je u 12. kolu španjolskog prvenstva odigrao 1:1 protiv Girone, a utakmicu je obilježio kazneni udarac dosuđen nakon što je Marco Asensio igrao rukom. Ancelotti je rekao da je "penal izmišljen". Spornu situaciju komentirao je i pred Celtic:

"Osuđuju me zbog onog što sam rekao. U Italiji 'izmišljen penal' znači da je dosuđen penal koji nije bio. Ne misli se na lošu namjeru niti se optužuje suce. Nikad nisam vrijeđao suce. Prijete mi četiri utakmice kazne. Ako ih dobijem, strpite se. Vodio sam ih 1200, ako propustim četiri..."

"Razumijem pravila, nisam glup"

Otkrio je kako Aurelien Tchouameni neće igrati protiv Celtica, dok je Karim Benzema upitan. Potom je nastavio govoriti o penalu protiv Girone. "Za nas nije penal, to je nogometno pravilo koje još uvijek nije sasvim jasno, moraju ga objasniti.

Ja ga jako dobro razumijem, nisam glup. Ne znam hoće li me kazniti, mogu spavati noću. Napominjem, nikoga nisam uvrijedio. VAR je ponekad važniji od suca. Razumijem da je mala razlika. Pogreška je jasna", rekao je Ancelotti.

Pročitajte više