Ancelotti: Prošlost je prošlost, ove utakmice s Unitedom će biti drugačije

JEDAN od svakako najintrigantnijih parova četvrtfinala nogometne Lige prvaka je onaj između Chelseaja i Manchester Uniteda. Eto kako je takav ždrijeb komentirao menadžer Chelseaja Carlo Ancelotti.

"Mislim da je to dobro za engleski nogomet jer će za razliku od prošle godine jedna engleska momčadi biti u polufinalu. Ove će godine jedna ili dvije engleske momčadi biti u polufinalu, što je dobro", rekao je Ancelotti.

Chelseaju se tako ukazuje prilika da Manchester Unitedu uzvrati za poraz iz velikog finala Lige prvaka 2008. godine. Podsjećamo, tada je na stadionu Lužnjiki u Moskvi Manchester United slavio 6:5 na penale, nakon što je poslije produžetaka bilo 1:1.

"Naravno da prošlost treba uzeti u obzir. Možemo se prisjetiti da smo izgubili od Manchester Uniteda, ali također mi možemo njih podsjetiti da smo ih pobijedili prošle i ove sezone. Prošlost je prošlost i ovo će biti drugačije utakmice. Realno gledano bit će teško", dodao je talijanski strateg.

Pobjednik dvoboja između Chelseaja i Manchester Uniteda u polufinalu će igrati protiv boljeg iz ogleda Intera i Schalkea.

Hernandez:  Prednost protiv Chelseaja je što uzvrat igramo kod kuće

Manchester United i Chelsea odigrat će "reprizu" finala nogometne Lige prvaka iz 2008. godine u četvrtfinalu natjecanja ove sezone, odlučeno je ždrijebom u Nyonu.

Prva utakmica igra se na Stamford Bridgeu, stadionu na kojem prvak iz 2008. i trenutačno vodeća momčad Premiershipa nije slavio još od 2002. godine i na kojem je poražen prije nešto više od mjesec dana (2:1).

"Bit će teško, a podsjećat će na ligašku utakmicu", smatra Javier Hernandez dvostruki strijelac u 2:1 pobjedi protiv Marseillea u uzvratnoj utakmici osmine finala LP-a.

"Postoji li prednost, onda je ona u tome da uzvrat igramo kod kuće. Zadovoljan sam dosadašnjim tijekom Lige prvaka, a ono što želim jest da se tako i nastavi", dodao je.

Pročitajte više