Ančić u četvrtfinalu Stockholma

MARIO ANČIĆ preskočio je i drugu prepreku na ATP turniru u Stockholmu, na kojem je postavljen za drugog nositelja. U osmini finala pobijedio je Belgijanca Stevea Darcisa 7:6(4), 6:4.

Ančić je Darcisa već svladao ove godine, na travi u osmini finala Hertogenboscha (6:2, 6:4), kada su se sastali prvi puta. Ovoga puta je Mario imao nešto teži posao, ali ga je još jednom uspješno obavio. Nakon jednog sata i 26 minuta igre izborio je pobjedu i plasman u četvrtfinale, u kojem će mu protivnik biti Japanac Kei Nishikori.

U dvoboju protiv Darcisa je Splićanin zabio 13 asova te osvojio 89 posto poena nakon prvog servisa, a 67 posto nakon drugog. Belgijancu nije ponudio niti jednu break priliku. Vlastite dvije u prvom setu nije iskoristio, ali je bio sigurniji u tie-breaku. U drugom setu je Mario do jedinog breaka u meču stigao u petom gemu. U devetom je propustio prvu meč loptu na servis Darcisa, ali je gem kasnije servirao za meč bez izgubljenog poena. Ančić je u cijelom drugom setu izgubio samo 4 poena na servisu.

U četvrtfinalu će Mario upoznati Japanca Nishikorija, trenutno 77. tenisača svijeta, s kojim dosad još nije igrao. Nishikori je za nastup na Stockholm Openu dobio pozivnicu organizatora, a u osmini finala je pobijedio Slovaka Dominika Hrbatyja 6:1, 1:6, 7:5.

ATP Stockholm, osmina finala:

Ančić (2) – Darcis 7:6(4), 6:4

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više