dinamo

ANKETA Što mislite o Dinamovim cijenama godišnjih ulaznica?

Foto: Profimedia

DINAMO je danas objavio da sutra u prodaju kreću godišnje ulaznice za Maksimir. One će vrijediti za apsolutno sve domaće utakmice u sljedećoj sezoni, čak i one u eventualnoj skupini Lige prvaka. Dinamo prošle sezone zbog neizvjesne situacije oko pandemije koronavirusa godišnje karte nije prodavao, ali za sljedeću sezonu ih je vratio.

Hrvatski prvak svojim navijačima nudi godišnje ulaznice za dvije tribine budući da je južna rezervirana za gostujuće navijače, a istočna je izvan upotrebe otkako joj je statika narušena u zagrebačkom potresu u ožujku 2020. godine. Godišnje ulaznice su u prodaji i za gornju i za donju sjevernu i zapadnu tribinu, a mogu se kupiti za gotovinu, na kartice i čak na rate.

Cijene godišnjih ulaznica:

Tribina sjever dolje 700 kuna
Tribina sjever gore 700 kuna
Tribina zapad gore 1100 kuna
Tribina zapad dolje 1800 kuna

Cijene godišnjih ulaznica za članove kluba:

Tribina sjever dolje 550 kuna
Tribina sjever gore 550 kuna
Tribina zapad gore 900 kuna
Tribina zapad dolje 1400 kuna

Oni koji idu na praktički sve Dinamove utakmice u sezoni nevezano za renome protivnika kupnjom godišnjih ulaznica uštedjet će polovinu iznosa kojeg bi platili da kupuju pojedinačne ulaznice. Prođe li Dinamo u 2. pretkolu Lige prvaka makedonski Shkupi ili gibraltarske Lincoln Red Impse, protiv kojih ne bi trebalo biti problema, igrat će najmanje skupinu Konferencijske lige.

Minimalno šest europskih utakmica

To znači minimalno šest domaćih europskih utakmica (pretkola + igranje u skupini) sljedeće sezone. Dinamo je prošle sezone ulaznice u skupini Europa lige pojedinačno prodavao po cijeni od 120 kuna za sjever, 150 za zapad gore i 200 za zapad dolje. Za susret protiv Seville u nokaut-fazi cijene su bile nešto više, a nema sumnje da bi za utakmice Lige prvaka sljedeće sezone ulaznice bile dosta skuplje.

Što se HNL-a tiče, cijene ulaznica su prošle sezone za velike derbije bile oko 50 kuna za sjevernu te između 80 i 150 kuna za zapadnu tribinu. Dinamo je kod kuće igrao šest velikih derbija za koje je navijač za donju zapadnu tribinu morao izdvojiti nešto manje od tisuću kuna.

Dodamo li tome iznosu ulaznice za spomenutih šest europskih utakmica lako je izračunati da je navijač koji je kupio godišnju ulaznicu za donju zapadnu tribinu za 1800 kuna već s tim utakmicama praktički na nuli i da mu se kupnja godišnje ulaznice isplatila. Isto vrijedi i za ostale tribine, a dodaju li se i ostale "male" utakmice, navijač je u plusu.

Atraktivna momčad

Osim toga, Dinamo ima iznimno kvalitetnu i atraktivnu momčad u kojoj igraju četiri standardna hrvatska reprezentativca, jedan povremeni te dva makedonska reprezentativca, a napad predvodi Josip Drmić, jedan od najatraktivnijih igrača lige. S te strane Dinamov navijač za svoj novac može gledati vrhunski proizvod u jakoj domaćoj i europskoj konkurenciji.

Ono što navijač ne dobiva za svoj novac je komfor, koji je na maksimirskom stadionu nepostojeći pojam. Nijedna tribina osim nekoliko redova na sjeveru dolje nije natkrivena. Sanitarni čvor ispod najskuplje zapadne tribine postoji u vidu kemijskih WC-a i kontejnera, goleme su gužve na ulazima na većim utakmicama, a da ne govorimo koliko je stadion vizualno neatraktivan.

Tročlana obitelj karte će platiti jako puno

To su stvari na koje Dinamo ne može utjecati jer stadion nije njegov, ali utječu na konačni proizvod koji klub putem godišnjih ulaznica želi prodati svojim navijačima, odnosno kupcima. Ako bi to želio kompenzirati nižim cijenama godišnjih ulaznica, Dinamo bi devalvirao vlastiti proizvod kao što je bio slučaj kad su se ulaznice za kvalifikacije LP-a prodavale po deset kuna ili čak jednu.

No želi li, primjerice, otac kupiti godišnju ulaznicu za zapad za sebe i barem jedno dijete, to bi ga stajalo 2200 kuna za gornju ili 2800 kuna za donju zapadnu tribinu, što je zaista velik novac. Želi li tročlana obitelj na Maksimir, cifra se penje i preko pet tisuća kuna.

Pročitajte više