BOKS

Anthony Joshua: Bio sam na mračnom mjestu. U subotu sam vodio dvije borbe

Foto: Profimedia

ANTHONY JOSHUA obilježio je subotnju veliku boksačku večer u Džedi, u kojoj je Oleksandr Usik obranio pojaseve svjetskog prvaka, a Filip Hrgović stekao status njegova obaveznog izazivača, ali ne svojom izvedbom u ringu tijekom meča, nego nakon njega.

Joshua nije mogao vjerovati da je izgubio te je djelovao kao da je dobio živčani slom. Prvo je bacio Usikove pojaseve izvan ringa, zatim se čudio odluci, a kad je dobio mikrofon u ruke za nekoliko riječi prije nego što će prepustiti pozornicu pobjedniku, privatizirao je cijeli event, obračunavao se s kritičarima, govorio o svojoj prošlosti, prekidajući povremeno dugački monolog kako bi od publike tražio ovacije za Usika, kojem je vidno bilo neugodno.

Ispričao se na Twitteru

Za njegov ispad prvo su se ispričavali njegovi prijatelji, a zatim je i on sam na press konferenciji poslije meča rekao da je bio ljutit i puknuo pod pritiskom. U nedjelju navečer na društvenim mrežama se ispričao za svoje ponašanje.

"Želim Usiku da uspješno nastavi svoj pohod, zaista si klasan šampion. Jučer sam se mentalno morao odvesti na vrlo mračno mjesto u borbi za šampionske pojaseve. Imao sam dvije borbe, jednu s Usikom i jednu sa samim sobom i izgubio sam obje.

Prvi ću priznati da sam iznevjerio samog sebe. Ponašanje su mi preuzele strast i emocije, a kad njih ne kontroliraš, nije dobro. Previše volim ovaj sport i od sada nadalje ću biti bolji. Poštovanje", napisao je Joshua.

Pročitajte više