Antić pristao na upola manju plaću i ostao srpski izbornik

SRBIJANSKI nogometni trener Radomir Antić ostaje na čelu srbijanske reprezentacije uoči početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine.

Vijest su objavili u četvrtak iz Srbijanskoga nogometnog saveza (FSS) priznavši da bolje rješenje u ovom trenutku jednostavno nemaju. Odluku im je olakšao sam 62-goodišnji trener pristavši na na to da mu se prepolovi plaća, koja je dosad iznosila 100.000 eura mjesečno.

Pristao je na to jer je oštetio reprezentaciju zaradivši suspenziju vođenja momčadi u trajanju od četiri utakmice, i to stoga što je, nakon ispadanja Srbije sa Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi, kritizirao suca Jorgea Larriondu jer je propustio dosuditi penal za njegovu momčad u posljednjoj utakmici natjecanja po skupinama, koju je Srbija izgubila od Australije 2:1.

"Solucija koju smo izabrali nije najbolja, no boljeg kandidata od Antića jednostavno nismo imali", rekao je predsjednik FSS-a Tomislav Karadžić dodavši:

"On poznaje momčad i momčad poznaje sustav koji je on uveo. Nadamo se da nema boljeg čovjeka od njega za taj posao. Ne želimo držati prst na okidaču iako znamo da će nam biti jako teško u kvalifikacijama, posebice u prve četiri utakmice koje neće moći voditi (Farski Otoci, Slovenija, Estonija i Italija)."

"Drago mi je što je pristao na smanjenje plaće. To je bio naš uvjet za njegov nastavak rada."

Pročitajte više