ARSENAL - CITY 0:2 Guardiolin stroj razbio "novi" Arsenal u derbiju

Foto: EPA-EFE

NOVA SEZONA, novi trener, ali za Arsenal ista priča. Nadali su se Arsenalov navijači da će pod novim trenerom Unaijem Emeryjem, koji je nakon 22 godine zamijenio Arsenea Wengera momčad izgledati bolje i konkretnije. 

No, ako je za suditi po derbiju 1. kola Premiershipa protiv Manchester Cityja, pred Emeryjem i igračima je još jako puno posla. Doduše, jako puno momčadi će protiv ovog Cityja izgledati kao da je pred njima jako puno posla. Guardiolina momčad ni po čemu se nije promijenila u odnosu na prošlu sezonu i zastrašujuće lako je slavila 2:0. A mogla je i puno više.

Branitelji naslova, s oporavljenim Mendyjem i pojačanjem Mahrezom u početnoj postavi te De Bruyneom na klupi od prve minute je nametnula ritam i bilo je jasno da će Emeryjev Arsenal imati jako, jako dugo poslijepodne. Španjolac je u vatru gurnuo mladog Maitlanda-Nilesa na lijevi bok, priliku je dobio i novak Guendouzi od prve minute, a u obrani je igrao Sokratis. No, već u 14. minuti ispala je cijela Arsenalova obrana i Sterling je lijepo pogodio na asistenciju sjajnog Mendyja.

Cityjev golman Ederson doslovno nije imao nikakvog posla, jer su se svi Arsenalovi napadi, koji su bili solidno odigrani, razbijali o neprobojni Guardiolin blok. Griješili su Topnici u pasevima u zadnjoj trećini, a strašno loš bio je Mesut Özil koji je izgubio čak 19 lopti. Emery je u nastavku pokušao prodrmati momčad uvođenjem Lacazettea, Guardiola je uzvratio ubacivanjem De Bruynea, a u 62. minuti Sergio Agüero je potpuno sam s centra krenuo prema Arsenalovu golu, ali mu je Čech obranio mrtvu šansu.

No, dvije minute kasnije Čech i Arsenal nisu imali šanse. Sterling je izvrtio Arsenalovu obranu i odložio za Mendyja koji nalazi Bernarda Silvu na vrhu šesnaesterca, a ovaj fantastičnim udarcem zabija za 2:0. Imao je City još nekoliko poluprilika do kraja, a Arsenalovi napadači su čak sedam puta bili uhvaćeni u ofsajdu i nisu nikako uspjeli složiti pravu, veliku priliku.

Pročitajte više